Home Gadgets Waarom een boxspring elektrisch kopen?

Waarom een boxspring elektrisch kopen?

0
Waarom een boxspring elektrisch kopen?

Toen steeds meer hotels hun kamers gingen uitrusten met een boxspring, was de wens van veel gasten om ook thuis zo comfortabel te slapen. De boxspring is sindsdien een razend populair bed in huishoudens. Het feit dat een boxspring is uitgevoerd met twee matrassen, maakt hem zeer geliefd. Wel zijn er talloze kwaliteiten en soorten boxsprings verkrijgbaar. Standaard is een boxspring niet verstelbaar. Hoewel een dergelijke boxspring nog steeds zeer comfortabel ligt, zijn er ook elektrisch verstelbare boxsprings. Als je een nieuwe boxspring wilt aanschaffen, overweeg dan zeker eens de mogelijkheden voor een elektrische boxspring.

Waarom een elektrisch boxspring kopen?

Het is een feit dat de aanschaf van een elektrische boxspring een hogere investering vergt dan een boxspring die niet verstelbaar is. Maar houd wel in gedachten dat de aanschaf van een goede kwaliteit boxspring ook een investering in de toekomst is. Een boxspring zal zeker zo’n 25 jaar meegaan. En juist daarom is het overwegen van een elektrische boxspring de moeite waard. 25 jaar is een lange tijd waarin veel kan gebeuren. Als je nu reeds de 40 gepasseerd bent, dan lig je als het goed is op je zestigste nog steeds op je boxspring. Je bent dan reeds wat ouder en de kans is aanwezig dat je minder mobiel bent. Een elektrisch verstelbare boxspring is dan absoluut geen overbodige luxe en zelfs noodzakelijk. Maar ook als je kerngezond bent, dan is een elektrische boxspring veel comfortabeler dan een niet verstelbare boxspring. Je kunt gemakkelijk tv kijken en een boek lezen.

Een tweemotorische boxspring

Wil je helemaal een goede investering op de lang termijn doen, schaf dan een tweemotorische boxspring aan. Dit houdt in dat bij de boxspring zowel het hoofdeinde als het voeteneinde elektrisch verstelbaar is. Als je in de toekomst problemen met je benen gaat krijgen, kan het omhoog brengen van het voeteneinde zeer comfortabel zijn. Er zit niet veel prijsverschil in een motor voor enkel het hoofdeinde en een tweemotorische boxspring, dus het is zeker het overwegen waard.

Zelfstandig verstelbare boxspring of voor twee matrassen?

Een tweepersoons boxspring bestaat in de meeste gevallen uit twee eenpersoonsbedden naast elkaar. De naad die de matras scheidt kan weggewerkt worden met een topmatras. Het grote voordeel van dit systeem is dat beide kanten een eigen motor hebben. Als je partner geen behoeft heeft dat het hoofd- of voeteneinde omhoog wordt gebracht, dan is dit geen enkel probleem. Beide zijden kunnen apart van elkaar versteld worden. Is er toch behoefte dat beide zijdes tegelijk verstelbaar zijn, dan kunnen de motoren eenvoudig met elkaar worden gesynchroniseerd. Er zijn ook wel tweepersoons elektrische boxsprings te koop met één matras. In dit geval zijn beide zijdes niet onafhankelijk van elkaar te verstellen.

Denk voor de lange termijn

Op basis van bovenstaande punten is de conclusie dat je bij het kopen van een elektrische boxspring vooral moet denken aan aan de lange termijn. Het lijkt misschien aantrekkelijk om een goedkopere boxspring te kopen, maar de voordelen op de lange termijn kunnen de investering in een duurdere elektrische boxspring zeker goedmaken.