Home Featured De perfecte set-up om thuis te werken!

De perfecte set-up om thuis te werken!

0
De perfecte set-up om thuis te werken!

In deze tijd moeten we veelal thuiswerken en in het begin zal dat best een beetje improviseren geweest zijn. Niemand weet nog hoelang we zo veel mogelijk thuis moeten werken en daarom is het goed om jouw werkplek thuis ook perfect in te richten. De perfecte set-up om thuis te werken zorgt er niet alleen voor dat je niet zo snel afgeleid wordt, het zal je ook nog eens een stuk productiever en efficiënter laten werken. Als het goed is heb je een aantal spullen van je werk mee kunnen nemen om deze thuis te gebruiken. Toch zijn er ook een aantal dingen die je minder makkelijk van kantoor naar huis versleept. Toch zijn dit wel de spullen die behoren tot de perfecte set-up om thuis te werken. Ben je benieuwd welke spullen in mijn ogen cruciaal zijn voor de perfecte set-up? Lees dan snel mijn blog en ik vertel je er meer over!

Efficiënt thuiswerken

Om het meest efficiënt thuis te werken zijn een aantal dingen cruciaal. Je moet als ware de werkplek die je op kantoor hebt, ook thuis nabootsen. Ga dus niet op de languit op de bank zitten met je laptop op schoot, want ik verzeker je dat je de concentratie vrij snel kwijt bent. Zorg dat je echt een plek in het huis hebt die je als kantoorplek kunt gebruiken. Daarnaast is het goed om te kijken welke spullen je op kantoor gebruikt. Gebruik deze dan ook zoveel mogelijk thuis. Werk je al jaren met twee schermen, zorg er dan ook voor dat je thuis twee schermen hebt staan. Ook bijvoorbeeld een eigen toetsenbord en muis zijn dingen die je gauw vergeet, maar niet moet vergeten. Je bent in al die tijd gaan wennen aan deze apparatuur. Gebruik je thuis andere apparatuur, dan zul je al gauw merken dat je heel erg moet wennen.

Werkhouding

Op je werkplek is een goede werkhouding cruciaal. Meestal ben je voorzien van een goede bureaustoel, maar deze mee naar huis nemen lukt helaas niet. Zorg er dan voor dat je in ieder geval een stevige stoel hebt, waar je met een rechte rug kan werken. Ook een bureau is van groot belang, goede bureaus ondersteunen namelijk jouw werkhouding. Beschik je niet over een bureau? Gebruik dan een keukentafel die iets hoger is of een zit sta bureau. Je armen moeten goed kunnen rusten op het tafelblad en ervoor zorgen dat je in de juiste houding zit. Neem je bovenstaande tips mee? Dan heb je wat mij betreft de perfecte set-up om thuis te werken!