Home Gadgets Infrarood panelen voor een strak design

Infrarood panelen voor een strak design

0
Infrarood panelen voor een strak design

Wie zich bezighoudt met het milieu is op de hoogte dat de Nederlandse overheid in de toekomst geen huishoudens meer op aardgas wil laten draaien. De huidige manier van verwarmen zal in de toekomst dus niet meer gewenst zijn en hier moet een alternatief voor komen. Gelukkig is dat alternatief er al, namelijk infrarood panelen! Deze vorm van verwarmen is strak, tijdloos, energiezuinig en ook nog eens relatief goedkoop in aanschaf prijs. Daarnaast kun je met deze panelen ontzettend veel variaties toepassen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.

Infrarood panelen en de werking ervan

Infrarood panelen geven stralingswarmte af aan de omgeving. Deze warmte wordt vergeleken met de warmte die de zon afgeeft. Dit is een fijn gevoel en daarom is deze manier van verwarmen erg populair. Echter is het zo dat je wel in de buurt van zo’n paneel moet zitten wil je er effect van merken, de rest van de ruimte zonder paneel wordt niet opgewarmd. Naast dat infrarood panelen een fijne warmte afgeven, zijn ze ook nog eens bijzonder stijlvol en zuinig. Zo lopen de kosten van een gemiddelde centrale verwarming veel hoger op. Daarbij is de aanschafprijs relatief goedkoop wat het tot een bijzonder aantrekkelijk alternatief maakt. Zelf heb ik deze panelen ook in huis hangen en ik ben hier tot nu toe erg tevreden mee.

Verschillende soorten infrarood panelen

Een groot voordeel van infrarood panelen vind ik dat je het zo gek niet kunt verzinnen of het is mogelijk. Hiermee bedoel ik dat je veel verschillende vormen en designs hebt die op verschillende plekken in huis kunnen worden toegepast. Zo heb ik zelf een infrarood paneel dat is gemaakt van glas waardoor je niet eens ziet dat het een verwarming is. Ook heb ik op mijn slaapkamer plafond verwarming laten installeren waardoor ik ook daar de prettige stralingswarmte kan ervaren. Een groot voordeel van infrarood panelen vind ik dat ze weinig ruimte innemen en helemaal in een ruimte opgaan. Hierdoor kun je zelfs met verwarming een strakke uitstraling van de ruimte realiseren. Naast bovengenoemde is het ook mogelijk een paneel, spiegel, vloer of krijtbord verwarming aan te schaffen. Ik ben hier persoonlijk heel tevreden over omdat je zo in elke kamer in huis een strak inrichting krijgt zonder grote en lompe centrale verwarming aan de muur. Ga voordat je kiest voor een bepaald model wel na waarvoor en hoe intensief je het paneel wilt gebruiken. Zo is het niet altijd nodig de duurste variant aan te schaffen en kan je met een goedkopere soort ook goed uit de voeten.

Ik hoop dat ik je een goede indruk hebben kunnen geven wat er op het gebied van infrarood panelen allemaal mogelijk is. Neem bovenstaande tip in acht en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor jouw woning!