Home Gadgets Een schuifdeurkast op maat laten maken

Een schuifdeurkast op maat laten maken

0
Een schuifdeurkast op maat laten maken

Shoppen voor nieuwe kasten is altijd een uitdaging. Je gaat naar de winkel en bent je afmetingen thuis vergeten, de kast die je graag zou willen hebben past net niet in de ruimte of het soort materiaal is niet op voorraad. Het is fijn om een kast kant en klaar te kunnen kopen in de winkel, maar een kast speciaal voor jouw huis laten maken geeft een fijn gevoel. Niemand zal dezelfde kast hebben en veel mensen houden van een ‘one of a kind’ meubelstuk in huis. Gun jezelf wat extra luxe en laat een schuifdeurenkast op maat maken.

Een kast op maat laten maken
Wat komt er allemaal bij kijken en wat is een kast op maat nou precies? Een kast op maat is een kast die door interieurbouwers op precieze maat gemaakt wordt. Er zijn dus geen standaardmaten! Wel moet er nagedacht worden over wat voor kast het moet zijn. Een wandkast, tv-meubel, een garderobekast of een schuifdeurkast? Deze informatie is belangrijk voor het ontwerp van de indeling van de kast. Ook is de keuze in materiaal zo goed als vrij. Elk bedrijf heeft natuurlijk zijn eigen collectie, maar vaak is het mogelijk om een specifiek materiaal te bestellen. Houd hier wel rekening met extra kosten. Een schuifdeurkast op maat laten maken geeft verschillende extra’s. Zou je graag glas of spiegels op de schuifdeuren willen plaatsen? Geef dit dan aan. Houd wel rekening met de afmetingen van de ruimte waar de kast gaat komen. Speciale vormen of hoogtes kunnen verschillende effecten hebben op de vorm van de kast.

De voordelen van een schuifdeurkast op maat laten maken?
Wat is er nou zo fijn aan een schuifdeur kast op maat laten maken? Je kunt hem precies laten maken zoals jij wilt! Niemand zal dezelfde kast ooit in huis kunnen halen! Omdat de kast echt vanaf het begin gemaakt moet worden heb jij aardig wat inzage in het ontwerp. Communiceer daarom altijd goed met de interieurbouwers. Alles wat je graag in je kast zou willen zien kan er ook echt komen. Natuurlijk zijn er maten waar rekening mee gehouden moet worden. Je spullen moeten natuurlijk wel in de kast passen!

Hoeveel kost het?
Dit is natuurlijk een van de belangrijkste vragen. Het is best moeilijk om een vast bedrag te noemen voor een schuifdeur kast op maat. Er zijn zoveel variabelen die de prijs kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan afmetingen, wat voor soort kast het wordt, materiaalkeuze en ook de indeling kan een grote rol in de prijs spelen. Je maakt het eigenlijk zo duur als je zelf wilt. Denk daarom altijd eerst na over wat je allemaal van je kast verwacht en hoeveel je hieraan wilt uitgeven. Bespreek vervolgens de mogelijkheden met de interieurbouwer.