Home Wonen Je huis inrichten op de seizoenen

Je huis inrichten op de seizoenen

0
Je huis inrichten op de seizoenen

Winterdagen

Een van de leukste dingen aan de winter is lekker binnen zitten in een knus huis. In dit artikel bespreek ik een aantal manieren om je huis zo in te richten dat het heerlijk knus is tijdens de koude winterdagen. Een van de beste manieren om dit te doen is met kaarsen. Kaarsen geven een fijn warm licht af en je kunt de beste kiezen door te gaan voor mooie winterkleuren zoals bruin, rood of donkerblauw. Daarnaast is een kamer ook al snel knusser door een aantal kussens.

Als de kaarsen niet genoeg zijn kies er dan voor om een zachte verlichting te creëren met een led spot. Door een led spot te combineren met een led dimmer kun je de je heerlijk zacht romantisch licht creëren in je kamer. Als je een haardvuur hebt is het ook fantastisch deze aan te steken en bij te gaan zitten. Zo niet dan kun je ook lekker onder een deken op de bank gaan zitten. Zet ook wat bloemen en planten binnen aangezien je deze buiten niet veel zult zien helaas.

Persoonlijke ervaring

Ikzelf heb altijd ontzettend van de winter gehouden. Toen ik nog een kind was gingen we elke winter op wintersport naar Oostenrijk of Zwitserland om te snowboarden. Ik vond het fantastisch om de hele dag in de bergen te snowboarden en dan daarna met mijn broer in de sneeuw te spelen. Maar niets was fijner dan daarna lekker knus met mijn ouders binnen zitten en een warm bad nemen. Ik vind de zomers vaak te warm en met mijn lichte huid verbrand ik ook snel. Dit is een van de vele redenen dat ik meer van de winter houd dan van de zomer.

Met de tips in dit artikel kun je je huis zo inrichten dat het heerlijk warm en knus is voor de koude winterdagen. Kies er daarnaast ook voor om dingen in de kamer van koper en hout te brengen. Koper en hout zijn materialen die qua kleur ontzettend goed bij een winters tafereel passen. Vermijd over het algemeen felle kleuren en lichte kleuren aangezien die een zeer zomerse uitstraling hebben.

Zoals ik zei kun je dus voor de zomer lichtere kleuren gebruiken en ook meer met water doen in het huis zoals een aquarium. Een aquarium komt over het algemeen zeer zomers over. In mijn volgende artikel bespreek ik nog andere zomerse tips.