Home Featured Alles over speedboren en steenboren

Alles over speedboren en steenboren

0
Alles over speedboren en steenboren

Het klusseizoen is weer aangebroken: de zomer. Veel mensen hebben wat meer tijd om in de zomer wat huishoudelijke klusjes in te halen. Het is vakantie en de werkdruk ligt dan vaak wat lager. Zeker deze zomer, waar veel mensen niet of minder lang op vakantie zullen gaan vanwege de crisis, zal er veel tijd over zijn om lekker te klussen. Maar klussen doe je niet zonder gereedschap. Er zijn een aantal gereedschappen die essentieel zijn tijdens het klussen, zoals een schroevendraaier set, een zaag, een hamer en een (accu) boormachine. Voor deze laatste heb je boortjes en opzetstukjes nodig. Met de opzetstukjes kun je namelijk de boormachine als elektrische schroevendraaier gebruiken. En met boortjes kun je gemakkelijk gaten boren in allerlei oppervlakken en materialen. Vandaag gaat de blog over de boortjes die je op zo’n boormachine zet. In het specifiek gaat het over speedboren en steenboren. Je leert dus alles wat je moet weten over deze boren, en waar je ze voordelig kunt kopen! Veel leesplezier!

Wat je moet weten over speedboren

Een speedboor is een andere naam voor houtboor. Het is dus niet een boor die veel harder kan, maar een boor die mooie gaten kan boren in zacht hout. De speedboren hebben een scherpe punt en dan twee platte vleugels. De punt helpt je om op de juiste plek te boren, en de vleugels maken een mooi netjes rondje in het materiaal. De speedboren zijn alleen geschikt voor zacht hout. Daarnaast is het verstandig om speedboren van goede kwaliteit te kopen. Deze gaan namelijk een stuk langer mee!\

Alles over steenboren en hoe je ze gebruikt

Dan heb je ook nog steenboren. Steenboren zijn boren die ook wel eens samen geschoold worden met betonboren. Echter, de steenboren zijn toch wel echt een specifieke categorie. Deze steenboren hebben een schroefdraad structuur, en zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik op steen, voegen, baksteen, cellenbeton, gips en pleisterwerk. Hoe hoger de kwaliteit van de boor, hoe harder het materiaal wat je kunt doorboren zonder dat je boor kapot gaat.

Waar je voordelig speedboren en steenboren scoort

Zowel steenboren als speedboren zijn prima te gebruiken op standaard boormachines. Je hoeft dus niet boortjes van hetzelfde merk te hebben als de machine. Beide boor soorten koop je voordelig op boorkopen.nl. Zoals de website naam al zegt hebben ze heel veel boren van verschillende merken. Ze zijn allemaal van hoge kwaliteit dus de boor die je nodig hebt zit er gegarandeerd tussen!