Home Gadgets Wat is een rolluik?

Wat is een rolluik?

0
Wat is een rolluik?

U hoort er waarschijnlijk wel vaker over, maar wat is nou precies een rolluik en waarom zou u er één aanschaffen? In deze tekst wordt u uitgelegd wat een rolluik is en waar hij allemaal wel niet goed voor is.

Een rolluik kopen: waar moet ik opletten?

Een rolluik is een scherm wat zich handmatig of elektrisch gedreven op- of uitrolt als u dat wilt. Een  rolluik wordt aan de buitenkant van u huis boven een raam bevestigt. Rolluiken zijn meestal van kunststof gemaakt, zodat het niet gaat roesten en altijd in en uit kan rollen zonder vast te lopen. Het uit- of inrollen van het rolluikscherm kan dus handmatig via een treklint. Als u aan de ene kant van het lint trekt gaat het scherm omhoog en als u aan de andere kant trekt rolt het scherm zich uit.

U kan zelf kiezen hoe ver u het scherm laat uitrollen. Er bestaan ook elektrische rolluiken deze wordt aangedreven door een rolluik motor, die in de bak zit verwerkt waar het scherm in zit als hij is opgerold. Als u het scherm wilt in- of uitrollen kan u dat doen door middel van een afstandsbediening te gebruiken. Deze afstandsbedieningen zijn erg gebruiksvriendelijk gemaakt. U kan met de afstandsbediening uw rolluik omhoog en naar beneden laten gaan. Als u dubbelklikt op het pijltje naar beneden of naar boven gaat het rolluik in een keer dor. U hoeft de knop dan niet ingedrukt te hoeden. Als u één keer drukt op een knop en hem ingedrukt houdt, kan u hem loslaten als het rolluik op de gewenste hoogte staat.

Voordelen van een rolluik

Een rolluik wordt het meest aangeschaft door mensen die het zonlicht willen tegenhouden. Als u elke ochtend wakker wordt door de zon, maar u wilt eigenlijk langer slapen, kan een rolluik voor u erg goed van pas komen. Een rolluik houdt al het zonlicht tegen. Het zorgt ervoor dat hel uw kamer verduisterd wordt.

Ook hoeft een rolluik kou buiten. Als het buiten erg koud wordt kunnen uw ramen ook erg koud worden. Zo komt de kou uw huis binnen. Een rolluik zorgt ervoor dat de kou niet uw raam bereikt. Zo blijft uw huis warmer en hoeft u uw verwarming minder hoog te zetten. Dit bespaart u ook weer geld voor de verwarmingskosten.

Er kan minder bij u naar binnen worden gegluurd. De rolluiken zorgen dat het zicht vanaf buiten naar binnen volledig onmogelijk is. Zo kan u binnen alles doen zonder dat andere mensen dit zien. Dit is erg handig voor u als u erg gehecht bent aan uw privacy.

Kosten rolluiken

Als u van plan bent om een rolluik te kopen kan u op een site die rolluiken aanbiedt een rolluik offerte aanvragen. U moet dan de afmetingen van uw ramen vermelden waar u een rolluik voor wilt. Een rolluikbevestiger stuurt u een offerte met de prijs wat het kost om u gewenste bestelling te laten volbrengen. De prijzen kunnen per soort rolluik enorm verschillen, doe hier een grondig onderzoek naar en ontdek welke rolluiken het best bij u passen.