Home Wonen Waarom mensen kiezen voor een gietvloer in de badkamer

Waarom mensen kiezen voor een gietvloer in de badkamer

0
Waarom mensen kiezen voor een gietvloer in de badkamer

Gietvloeren zijn enorm in opkomst. Niet per se sinds de trend van de industriƫle woonstijl, maar ook nu het besef komt dat een gietvloer echt niet per se industrieel hoeft te zijn. Waar gietvloeren eerst vooral werden gebruikt voor bedrijfsruimten en magazijnen, is het nu in ieder interieur in iedere woning te gebruiken. Een gietvloer is ideaal om op te leven in de woonkamer en keuken, maar ook voor een strakke slaapkamer is het een fijne keuze. En juist door de vele voordelen van een gietvloer, is een gietvloer in de badkamer perfect! Waarom dat zo is, lees je hieronder.

Voordelen van een gietvloer in je badkamer

Een gietvloer in de badkamer biedt dus verschillende voordelen, welke voortkomen uit de combinatie van eisen voor een badkamer en eigenschappen van een gietvloer. Wanneer je namelijk op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige badkamervloer, kom je naast gietvloeren al gauw op tegels uit. Goede tegels zijn duur. Door te kiezen voor een gietvloer in je badkamer, heb je een kwalitatief en relatief goedkope vloer. De prijs van een gietvloer is namelijk veelal goedkoper dan traditionele gietvloeren met een soortgelijke kwaliteit. Een ander voordeel heeft te maken met hygiene. Een gietvloer is zeer onderhoudsvriendelijk, waardoor de badkamer in een mum van tijd weer schoon is en je geen last hebt van het poetsen tussen de voegen van de tegels. Als je wel tegels op de wanden hebt, blijft dat natuurlijk nog wel een karweitje. Hiernaast zijn gietvloeren volledig waterdicht, wat voor een badkamer een zeer goede eigenschap is. Waterschade zal hiermee snel verleden tijd zijn. Ten slotte kost het plaatsen van een gietvloer relatief weinig tijd. De vloer vlakt zichzelf uit tijdens het gieten en hoeft niet aangestreken te worden door de zelf-nivellerende eigenschap.

Een unieke vloer

Naast al deze praktische voordelen, heb je bij de keuze voor een gietvloer in de badkamer ook nog eens een unieke vloer in je woning. Waarom? De substantie van de nog niet gegoten gietvloeren kan je vergelijken met verf. En wat is het voordeel van verf? Je kunt het mengen waardoor het in iedere gewenste kleur te verkrijgen is. Dus of jouw badkamer nou strak zwart/wit is, romantische beige-tinten bevat of lieflijke lentekleuren heeft, voor iedere stijl is er een gietvloer. En een leuke bijkomstigheid: het kan dus zijn dat jij een gietvloer in de badkamer hebt die niemand anders heeft en zelfs niet in de showroom is te zien.