Home Wonen Ga je verhuizen of toch verbouwen?

Ga je verhuizen of toch verbouwen?

0
Ga je verhuizen of toch verbouwen?

Soms ben je het gewoon even helemaal zat. Je huis lijkt steeds kleiner te worden en je kinderen steeds groter. Je kunt je kont niet meer keren en je wilt het gewoon helemaal anders. Maar wat doe je dan? Ga je verhuizen? Je vindt de plek waar je woont wel perfect, waar vind je zoiets nog een keer? Ga je verbouwen? Maar de troep! Dat is wel iets om tegenop te zien. Toch is er met een paar redelijk simpele ingrepen al veel ruimte te winnen. Je kunt bijvoorbeeld een veranda kopen. Die laat je aan je huis zetten en dan heb je ineens veel meer ruimte. Wil je het nog luxer aanpakken? Dan laat je een tuinkamer plaatsen. Een fijne plek voor koffie, thee en huiswerk bijvoorbeeld.
Veranda kopen

Je hoeft niet altijd te breken als je gaat verbouwen

Nou ja, misschien wel een beetje, maar het kan best binnen de perken gehouden worden. Bijvoorbeeld als je de veranda of tuinkamer aan de openslaande deuren laat aansluiten. Dan hoeft er maar weinig echt gesloopt te worden. En dat maakt misschien net het verschil tussen blijven en verhuizen. Verbouwen kan je ook kleiner aanpakken. Noem het dan opknappen en de klus lijkt al direct minder groot. Laat de kastdeuren van je keuken eens in een andere kleur spuiten. Je keuken ziet er weer uit om door een ringetje te halen.

Toch heeft verhuizen ook voordelen

Je wordt namelijk gedwongen om alles wat je in huis hebt eens met een kritisch oog te bekijken. Wil je dit nog bewaren? Heb je dat nog gebruikt de afgelopen jaren? Wie kan je er blij mee maken? Of kan het gewoon naar de stort? Je kunt al enorm gelukkig worden van minder volle kasten. En het grote voordeel is ook nog eens dat je veel minder verhuisdozen nodig hebt. In je nieuwe huis geef je alles een nieuw plekje en ook daar ontdek je toch nog spullen die je heus niet meer nodig hebt. Weg ermee!

Verhuizen of verbouwen, het blijft lastig

En natuurlijk ook nog afhankelijk van je budget. Ben je er toch al aan toe om je hypotheek te vernieuwen, dan is het helemaal niet verkeerd om eens rond te kijken op de woningmarkt. Maar als je in een fijne wijk of straat woont, wil je daar dan eigenlijk wel weg? Je kunt dan het geld dat je overhoudt na het oversluiten van je hypotheek ook in een verbouwing steken.