Home Financieel Grofvuil container huren? Je moet ergens je afval kwijt!

Grofvuil container huren? Je moet ergens je afval kwijt!

0
Grofvuil container huren? Je moet ergens je afval kwijt!

Wil jij nou bijvoorbeeld een grote renovatie van je huis plannen, maar heb je nog heel veel spullen in huis die je niet meer hoeft? Overweeg dan de volgende tip van mij. Je kan namelijk gemakkelijk online een grofvuil container huren. Dit kan gewoon via een site als GP Groot of Bouwbakkie. Wist je dat ze grofvuil containers aanbieden vanaf 259 euro? Dan moet je ook nog eens nagaan dat deze container een lengte heeft van 2,5 meter, een hoogte van 1 meter en een breedte van 1,6 meter? Daar kan een hoop in! Ook mag je er voorwerpen in stoppen die zwaar materiaal bevatten zoals staal. Wel moet je er rekening mee houden dat er een aantal dingen niet toegestaan zijn voor een bepaalde container, bijvoorbeeld verf, koelkasten of matrassen. Dit zal voor elke container anders zijn, maar je kan jezelf in ieder geval het ritje naar de stortplaats besparen.

Geen onverwachte kosten

Wanneer je bij een bepaald bedrijf daadwerkelijk grofvuil containers wilt huren, is het belangrijk om te kijken naar de productspecificaties. Hoe staat het met het BTW-tarief en wat is de periode waar je voor betaalt? Of betaal je juist in één keer? Het hierboven genoemde bedrijf GP Groot biedt altijd vaste prijzen die in één keer betaald dienen te worden. Je zit niet vast aan een abonnement en betaalt ook niet in termijnen. Ik raad dit sterk aan als je ervoor kunt kiezen om ‘all-in’ te betalen. Bovendien rekent dit bedrijf ook niet al te hoge prijzen.

Het is er als je het nodig hebt

Vaak duurt het even voordat een product of dienst er ook echt is als je het hebt aangevraagd. Vaak kan je de container direct de volgende dag krijgen, mits je het de dag van te voren op tijd hebt aangevraagd. Daarnaast moet je ook goed in je achterhoofd houden of er een vergunning vereist is om een container te plaatsen in de buurt van jouw woning. Soms heb je hiervoor toestemming nodig van de gemeente. Het kan trouwens ook nooit kwaad om hiervoor te informeren naar jouw gekozen bedrijf. Zij kunnen hier goed bij helpen, want daar zijn ze immers voor! Mocht je dit nou heel moeilijk vinden en wil je graag advies, dan kan je wederom terecht bij je gekozen containerverhuurder.

Niet alleen maar grofvuil

Als je dacht dat er alleen maar grofvuil containers online worden verhuurd, is dat niet waar. Je kan bij bedrijven als Bouwbakkie, VLK Containers en GP Groot ook ander afval aanpakken. Denk aan hout, schoon puin, bouw- en sloopafval, groen- en tuinafval en ook grondsoorten, bijvoorbeeld zand en aarde. Waar de ene container geen asbest en/of chemisch afval mag bevatten, is de andere container uitsluitend bedoeld voor asbest en/of chemische middelen.