Home Financieel Een goed horeca terras

Een goed horeca terras

0
Een goed horeca terras

De zomer is weer aangebroken! Met dit warme weer is het wel te begrijpen dat veel mensen zullen genieten van een lekker koud drankje en een hapje eten op een terras. Tijdens de hoogte van de corona- pandemie is de horeca hard getroffen. Zeker kleinere bedrijven hebben geluk of veel weten van de markt gehad als zij nu nog staan. Maar nu is het dus eindelijk weer tijd om weer een beetje als vanouds te draaien. Het is dan wel lekker, en misschien nodig, om het terras even te verfrissen. Als ligt het aan oude, doorgerotte meubelen, een vieze grond of een algemene sfeer wat mensen niet aanpakt. OF misschien is het gewoon tijd voor een verandering.

Terras

Het terras is voor vele restaurants, cafés en dergelijke dé manier om mensen te trekken. Zie het als een visitekaartje wat mensen als eerste bekijken en waar meteen al een oordeel vanuit zal ontstaan. Naast dit belangrijke punt kan een terras een zeer grote helpende factor zijn in het vergroten van het jaaromzet. Het zijn immers meer mensen die een plekje kunnen krijgen dan wanneer het terras gesloten is of wanneer er geen terras is. Daarom staan hier manieren om het terras wat op te fleuren, allemaal met een budget.

Meubilair

Wanneer iemand denkt aan terras, denken zij aan zittend een wijntje doen. Meubilair is dan ook eigenlijk het belangrijkste onderdeel van elk goed terras. Terrasstoelen horeca zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zo ook de stoelen. Sommigen zullen beter staan bij het terras dan andere stoelen en sommigen zullen lekkerder zitten dan anderen. Kies dus niet de eerste, de beste, want het meubilair is toch een investering. Tafels kunnen mogelijk gekocht worden bij tweedehands-/ kringloopwinkels. Dit is zeker leuk wanneer er gekozen wordt voor allerlei verschillende soorten tafels, het geeft een patchwork effect. Al kan het wel wat snel te druk worden. Het is gelukkig mogelijk om tweedehands horeca meubilair te scoren, om de (soms wat hoge) kosten wat meer naar beneden te halen.

Groen

Je zal niet merken hoeveel verschil een beetje groen kan make op het terras totdat het er niet meer is. Planten en bloemen geven een echte buitensfeer. Daarnaast is uit onderzoek bewezen dat omringd worden door groen helpt met de mentale gezondheid, rust vinden en verbetert het concentreren. Planten kunnen zeker wat duur uitvallen, maar dit hoeft niet. Voor  een kleine prijs is het zeker mogelijk om volledige planten te kopen. Dan bestaan er nog stekjes die voor heel weinig te vinden zijn.

Sfeer

Sfeer kan gebracht worden door lichtjes en lampionnen. Deze kunnen zeker op budget gekocht worden. Buitenverlichting maakt een groot verschil in de sfeer, vooral in het donker. Denk bijvoorbeeld aan fairy lights, lampionnen of kaarsjes op tafel.