Home Financieel Handelen in crypto, is dat verstandig?

Handelen in crypto, is dat verstandig?

0
Handelen in crypto, is dat verstandig?

Tegenwoordig hoor je steeds meer over de bekende cryptomunten zoals Bitcoin, Dogecoin en Ethereum. Dit zijn voornamelijk verhalen over de enorme stijgingen van deze cryptomunten. Dit zet veel beleggers en investeerders aan het denken en dat is natuurlijk logisch want iedereen wil een graantje meepikken in deze digitale goudkoorts. Dat is ook precies de reden dat veel Nederlanders een cryptomunt bezitten. Het is mogelijk om te beleggen in cryptomunten, maar dat is alleen voor de lange termijn. Als je sneller aan cryptomunten geld wilt kunnen verdienen, heb je eigenlijk slechts één optie en dat is het handelen in cryptomunten. Veel mensen vragen of het handelen in cryptomunten wel verstandig is en dat is een logische gedachte. Gelukkig vind je het antwoord in dit artikel. 

 

Cryptomunten bewegen hevig 

Eén van de redenen dat cryptomunten niet populair of gewild zijn bij veel bekende ‘Wall street’ handelaren, is dat de koersen van cryptomunten hevig bewegen. Ze stijgen snel of ze zakken snel in waarde en dat wordt dus als zeer riskant beschouwd. Wanneer je in cryptomunten gaat handelen, is het dus belangrijk om er rekening mee te houden dat je winst van vandaag, morgen weer weg kan zijn. Handelen in crypto is over het algemeen riskanter dan het handelen in aandelen of obligaties. Kortom, de cryptomarkt is onvoorspelbaar en niemand kan weten wat de Ethereum verwachting 2022 zal zijn. 

 

Een strategie bepaald je succes 

Veel startende cryptohandelaren denken dat het handelen in crypto alleen uit het uitvoeren van koop- en verkooporders bestaat, maar dat is niet waar. Wanneer je zomaar cryptomunten gaat aanschaffen in de hoop dat ze over enkele uren al gestegen zijn, ben je gedoemd om te falen. Om succesvol te zijn als cryptohandelaar, is het belangrijk om een crypto strategie toe te passen. Hierbij kun je denken aan wanneer je gaat inkopen, met welke hefboom je gaat handelen en wanneer je deze weer gaat verkopen. Werkt je crypto strategie niet? Maak je geen zorgen, want je kunt de strategie aanpassen of optimaliseren waardoor je crypto strategie wellicht wel gaat werken. 

 

Handel alleen met geld dat je kunt missen 

Zoals je nu inmiddels weet, kent het handelen in verschillende cryptomunten veel risico’s. Zo kun je je inleg kwijtraken en daarom is het belangrijk om alleen met geld te handelen dat je daadwerkelijk kunt missen. Sluit dus geen leningen af en ga zeker niet handelen met je spaargeld, want het zou zonde zijn als je je inleg kwijtraakt, terwijl je dat bedrag niet had kunnen missen.