Home Financieel Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen

0
Energiebesparende maatregelen

Je kunt er bijna niet meer omheen tegenwoordig. Het besparen van energie, groene energie, zonnepanelen of betere isolatie voor je woning. Het zijn allemaal zaken waar je dagelijks wel voor wordt benaderd of advertenties voorbij ziet komen. Zonnepanelen zijn zeer in trek bij bedrijven maar ook bij particulieren die ze op het dak van hun woning of in hun tuin plaatsen. Dat zonnepanelen het milieu sparen is al bekend maar wat betekent het voor je eigen portemonnee? Het mooie van zonnepanelen is dat je je eigen energieleverancier wordt. Goede zonnepanelen gaan maar liefst 25 jaar mee. En de kosten verdien je terug in 6 tot 8 jaar tijd. Gaat de elektriciteitsprijs omhoog en kun je gebruik maken van de financiële hulp van de overheid? Dan gaat het terugverdienen nog sneller. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van zonnepanelen. Niet elk dak heeft de perfecte ligging of mogelijkheid voor zonnepanelen. Ook in de aanschafkosten zitten best wel grote verschillen tussen de diverse aanbieders. Meerdere zonnepanelen offertes vergelijken is dus zeker een aanrader.

Woningisolatie

Het goed isoleren van je woning is van groot belang aangezien je niet onnodig veel stookkosten wilt maken. Verder is isolatie van belang om geluidsoverlast tegen te gaan. Isolatie is meer dan ooit het toverwoord. Wie goed isoleert, verlaagt zijn energiekosten en verhoogt de waarde van zijn huis. Er is een grote keuze in isolatiemateriaal te verkrijgen. Een veel gebruikt isolatiemateriaal is isolatie wol dat is een verzameling van glas en steenwol. Isolatie wol is te verkrijgen op rollen of in de vorm van harde platen. Isolatie wol is duurzaam, geeft een zeer goede geluid en warmte isolatie. Verder heeft isolatie wol een hoge ontbrandingstemperatuur waardoor het zeer brandveilig is.

Nieuwbouwwoningen en de mogelijkheden

De isolatie eisen die gesteld worden aan nieuwbouwwoningen zijn zeer streng. Dat is ook logisch, de woningen moeten de nieuwe standaard zijn als het gaat om energiezuinigheid, en een flink aantal jaren meegaan op dit gebied. Bij nieuwbouwwoningen is goede spouwmuurisolatie ook van het grootste belang. Diverse isolatiematerialen zijn geschikt voor het isoleren van de spouwmuur. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Verder wordt er bij nieuwbouwprojecten vrijwel standaard gekozen voor het plaatsen van zonnepanelen. De kosten zitten dan in de koopsom van de woning verwerkt zodat het vooraf duidelijk is wat je betaald. En alle huizen of appartementen kunnen op deze manier meteen profiteren van hun eigen energie opbrengst.