Home Wonen Grote wandklok

Grote wandklok

0
Grote wandklok

De grote wandklok heeft verschillende en nogal uiteenlopende functies. Uiteraard lees je er de tijd van af maar de grote wandklok doet toch vooral dienst als muurbekleding. Om die ene verloren muur toch bij de rest van je woonkamer te betrekken bijvoorbeeld. Of om die zo kille, witte muur eindelijk eens op originele en stijlvolle wijze te breken. Met een grote wandklok haal je een beeldbepalend decoratiestuk in huis.

Vroeger had je een klok aan de wand en een horloge om je pols

Vroeger was een klok vooral functioneel. Het maakte niet zoveel uit hoe de klok eruit zag, wél was belangrijk dat de klok de juiste tijd aangaf. Hoe dan ook: je had altijd een klok thuis en een horloge om je pols. Tegenwoordig kijken we op onze smartphone om te zien hoe laat het is. Het is zelfs sterk de vraag of kinderen wel weten hoe ze klok moeten kijken. Met de grote wandklok kun je mooi met je (klein)kinderen aan de slag om ze de kunst van klokkijken zelf dan maar bij te brengen.

In heel veel uitvoeringen en in diverse stijlen

De beeldbepalende grote wandklok dus, deze heb je in ontzettend veel uitvoeringen, stijlen en met vaak opvallende details. Ook heb je wandklokken met een kompas of voorzien van glas. Wat te denken van een klok voorzien van allerlei raderwerken of die klok de in feite alleen bestaat uit twee heel grote wijzers. De muur is dus als het ware de achterwand van de klok.

Kleed die koude, klinische witte muur prachtig aan met een wandklok

Prachtige, grote Romeinse cijfers aan die muur die je tot voor kort zo verafschuwde. Je kiest voor fraaie houtbewerking of juist voor metaal.  Een grote wandklok op een lege muur maakt je interieur helemaal compleet en kan soms voor de zo gewenste rustige uitstraling zorgen. Je hebt de grote wandklok in industriële stijl en in beton grijs. En wat dacht je van de stationsklok bij je thuis aan de wand? Je waant je met zo’n klok daadwerkelijk op het station. Moderne wandklokken, klassiek en zeer minimalistische klokken aan de wand. Hoe groter de wandklok, hoe meer het je aandacht zal trekken en hoe langer iedereen toch naar al die bewegende delen zal gaan kijken. Want bewegende delen blijven altijd boeien. Wandklokken met een zichtbaar uurwerk bijvoorbeeld, je blijft ernaar kijken.

De wijze van bevestigen is belangrijk

Bij de wandklok die je koopt, is de bevestiging uiteraard erg belangrijk. Want de grote wandklok dient stevig bevestigd te worden. Je moet er immers niet aan denken dat je ’s ochtends wakker wordt en de wandklok op de grond ligt. Bespaar dus nooit op het bevestigingsmateriaal en laat je goed informeren over de juiste bevestigingswijze. En vraag daar anders naar.

Je komt zo nergens meer te laat

Je muur gevuld, je woonkamer eindelijk helemaal compleet en als tijdverdrijf leer jij je (klein)kinderen goed klokkijken. En bovendien: met klassieke wandklokken aan de muur kom je nergens meer te laat. Dat kun je niet maken natuurlijk.