Home Financieel 3 tips om zorgeloos en snel te verhuizen

3 tips om zorgeloos en snel te verhuizen

0
3 tips om zorgeloos en snel te verhuizen

Tegenwoordig woont bijna niemand meer voor zijn hele leven in één huis. Vroeger was dat de standaard. Inmiddels is het ontzettend eenvoudig en makkelijk om een huis te verkopen en ergens anders eentje te kopen. Je bent veel minder gebonden aan de plek waar je geboren bent, omdat je werkelijk overal in de wereld naartoe kan gaan. Zelf ben ik ook al een paar keer verhuisd. Regelmatig krijg ik de vraag van vrienden en familie hoe ik dat voor elkaar krijg. Een verhuizing kan erg stressvol zijn – dat weten we allemaal. Desondanks lukt het me toch iedere keer om alles snel en soepel te laten verlopen. Mijn geheim? De volgende 3 tips!

Tip 1. Werken met kleurcodes

Veel mensen maken de fout om van alles in dozen te doen. Wanneer alles dan op de locatie is aangekomen, weet je echt niet meer waar je wat in gedaan had. Mijn tip: werk per ruimtes en met kleurcodes. Zo houd je alles overzichtelijk voor jezelf. Hoe doe je dit? Geef eerst elke ruimte een kleur. Bijvoorbeeld de keuken is blauw, de slaapkamer rood en de woonkamer groen. Vervolgens pak je een zooi verhuisdozen. Zorg ervoor dat je in de doos alleen spullen doet uit één ruimte. Is de doos vol? Dan vouw je hem dicht. Daarna schrijf je met een stift in de corresponderende kleur voor welke ruimte de spullen zijn. Een makkelijke manier om jezelf een hoop stress en zoeken te besparen!

Tip 2. Regel belangrijke dingen op tijd

Het is bovendien belangrijk om bijtijds de verhuizing te plannen. Je kunt het ‘spontaan’ doen, maar dat raad ik je niet aan. Je maakt jezelf dan alleen maar gek. Mijn tip: prik van tevoren een datum en maak een inventarisatie van de dingen die je nodig hebt. Moeten er veel grote meubels verhuisd worden? Zorg dan dat je een verhuisbusje huurt of van iemand een aanhanger kan lenen. Ik heb ooit een keer de fout gemaakt om dit niet te regelen vooraf. Het resultaat? Op de dag zelf zijn mijn vriend en ik nog stad en land af geweest om iets te vinden. Dat is echt niet aan te raden – geloof mij!

Tip 3. Slim inpakken

Wat niet veel mensen doorhebben is dat er allerlei slimme trucjes zijn om alle spullen in te pakken. Zo gebruik ik stevige vouwkratten om alle schoenen in te verhuizen. Daarnaast  is het ontzettend handig om het service in te pakken met jouw handdoeken en theedoeken. Die spullen horen toch in de keuken. Uiteraard kan je hiervoor ook gewone handdoeken gebruiken. Pas wel op dat je niet te veel verschillende producten bij elkaar in een doos doet. Mijn dikke tip: sluit alle flesjes van tevoren af met plastic folie. Dan weet je namelijk zeker dat er niet ineens een flesje lotion openspringt en de hele doos onder zit.