Home Financieel Werken

Werken

0
Werken

Werkgelegenheid wat letterlijk vraag naar arbeid betekent is een alom bekend begrip. Je hoort momenteel dat het goed gaat met de economie en dat de werkgelegenheid daardoor toeneemt. Hoe hoog of laag de werkgelegenheid op een bepaald moment is hangt af van verschillende factoren. Als het goed gaat met de economie gaan mensen meer besteden daardoor neemt de vraag bij bedrijven toe en zij hebben vervolgens weer meer personeel nodig en omgekeerd is hetzelfde het geval. De werkgelegenheid is dus afhankelijk van economische groei of krimp. Door de huidige pandemie staat de werkgelegenheid wel onder druk in bepaalde sectoren. Vooral in de horeca en in de reisbranche gaan veel banen verloren. Maar aan de andere kant zijn er weer mogelijkheden voldoende in met name de zorgsector.

Werken in de toekomst

De werkgelegenheid is op dit moment groeiende in de meeste sectoren maar hoe ontwikkelt het zich de komende jaren? Tot in ieder geval 2022 worden tekorten op de arbeidsmarkt verwacht in veel sectoren. De werkgelegenheid groeit en daarnaast moet onder andere pensionering van grote groepen medewerkers worden opgevangen. Vooral aan technici en zorgpersoneel is gebrek. In bepaalde sectoren zal de vraag naar personeel dus groter zijn dan het aanbod. De werkgelegenheid in de bouwsector zal nog onzeker zijn. De vraag naar woningen is enorm maar door de onzekerheid van met name de stikstofproblematiek heerst in deze sector nog veel onduidelijkheid. Het is voor deze sector afwachten hoe de overheid hier mee om zal gaan de komende jaren.

Thuis of op kantoor

Door de pandemie zijn veel bedrijven overgegaan tot het thuis laten werken van hun medewerkers. De kantoorpanden zijn hierdoor veelal verlaten. Dit betekent wel dat je thuis een goede werkplek moet creëren. Veel werkgevers adviseren om in ieder geval de beste ergonomische bureaustoelen aan te schaffen. Ergonomische bureaustoelen maken een wereld van verschil als het aankomt op een prettige en fijne werkplek. Een goede ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je goed achter je bureau zit. Hierdoor krijg je minder snel last van fysieke ongemakken. Bekende klachten door een slechte werkhouding zijn nek, schouder en rugklachten. Met een ergonomische bureaustoel voorkom je dergelijke problemen. Ook veel middelbare scholen geven in deze tijd online lessen. Ook voor de leerlingen betekent dit dat ze thuis een goede stoel en ruimte moeten hebben om deze lessen te kunnen volgen. Een goede tiener bureaustoel is hierbij dan ook onmisbaar. En natuurlijk een rustige plek in huis om ook nog iets van de lessen te kunnen leren.