Home Financieel Je huis veranderen met een budget

Je huis veranderen met een budget

0
Je huis veranderen met een budget

Ben je opzoek naar manieren om jouw huis een nieuwe uitstraling te geven, maar heb je een beperkt budget? Lees dan in dit artikel onze tips. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om je huis te voorzien van een nieuwe look zonder dat je er op leeg gaat.

Een nieuwe vloer

Als je de uitstraling van je huis drastisch wilt veranderen, zou je ervoor kunnen kiezen om een nieuwe vloer te leggen in je huis. Ik hoor je al denken, een nieuwe vloer? Ja echt het kan! De oplossing: tapijttegels. Misschien hebben tapijttegels niet het meest sexy imago, maar je kunt er tegenwoordig alle kanten mee op! Vergeleken met laminaat of parket zijn tapijttegels erg goedkoop. De kwaliteit is een stuk beter geworden dan vroeger en er is ook een stuk meer keus! Bij veel taptijttegels zijn de losse tegels niet eens meer te onderscheiden. De bijkomende voordelen van tapijttegels zijn natuurlijk dat ze relatief makkelijk te leggen zijn. Je hoeft voor het leggen van een taptijttegelvloer niet je hele huis leeg te halen, want je kunt ze zo onder je meubels schuiven!

Een likje verf

Natuurlijk is een aanpassing aan je muur net zo ingrijpend als een aanpassing aan je vloer. Met een likje verf kun je de sfeer van je huis helemaal omgooien. Als je beiden doet herken je je huis waarschijnlijk helemaal niet meer terug. Wel is aan te raden altijd te beginnen met verven. Zo voorkom je dat je spetters op je nieuwe vloer krijgt! De verf die het makkelijkst en snelst is aan te brengen is op waterbasis. Het voordeel van deze verf is, is dat het snel droogt en het niet stinkt. Zo kun je makkelijk in een dag je muren verven en je meubels de volgende dag weer terugplaatsen. De verf is ook een stuk makkelijker te verwijderen dan verf die niet op waterbasis is.

Planten

Tot slot is het plaatsen van nieuwe planten in je huis ook een aanrader! Met name een grote eyecatcher kan voor veel verandering zorgen. Als je nog helemaal geen planten in je huis hebt is dit eigenlijk een verplichting. Je zult er erg blij mee zijn! Wat ook erg leuk is zijn verschillende hangplanten die je ophangt aan het plafond. Er zijn hier verschillende systemen voor, maar het leukste is om kleine potjes in plantenhangers van touw te zetten. Deze kun je op verschillende hoogten ophangen, wat een leuk speels effect geeft.