Home Wonen Je eethoek inrichten in een kleine woning

Je eethoek inrichten in een kleine woning

0
Je eethoek inrichten in een kleine woning

In de wat kleinere huizen zitten de keuken en woonkamer vaak aan elkaar vast. Dit levert meestal uitdaging op, want hoe ga je dit nu inrichten? In dit artikel zullen we je enkele voorbeelden, zodat jij wat inspiratie kunt opdoen voor je eigen inrichting!

Ga voor lichte kleuren

Als je kamer echt aan de kleine kant is, is het aan te raden veel witte meubels te gebruiken. Hierdoor oogt je kamer namelijk een stuk minder klein. Stop je hem daarentegen vol met donkere meubels, dan zal je merken dat je optisch veel minder ruimte overhoudt. Om het wat gezelliger te maken kun je natuurlijk wel een paar opvallende accessoires gebruiken om de boel op te vrolijken. Je kunt hierbij denken aan een gekleurd kussentje op de bank of mooie kunst voor aan de muur. Daarnaast zijn lichte houtsoorten ook erg ruimtelijk in een klein huis.

Gebruik een bijpassend design

Naast het gebruik van veel wit in je kamer is een simpele stijl ook aan te raden in een kleine kamer. Scandinavisch design leent zich hier eigenlijk perfect voor. Dit is simpel maar toch heel erg stijlvol. Gebruik ook niet te kolossale eetstoelen, dit geeft namelijk een erg beknellend effect. Ga daarentegen voor een eetstoel met een simpel design, die zoveel mogelijk open is. Daarnaast werkt een eetbank ook erg goed om ruimte te besparen. Je kunt deze namelijk tegen een muur zetten en de eettafel kan hier een stuk dichterbij staan. Meubelen met een simpel design zijn daarnaast ook goed in te delen.

Deel de kamer goed in

Vaak zal het ook nodig moeten zijn je eethoek te scheiden van je woonkamer. Er zijn een paar manieren om dit te doen. Zo zou je bijvoorbeeld de rug van je bank naar je eettafel kunnen zetten. Zo baken je de twee gedeelten goed af. Daarnaast is een veel gebruikte manier natuurlijk het plaatsen van een roomdivider. Let er wel op dat je er een kiest die bij jouw kamer past. In veel gevallen wordt je kamer hier namelijk erg klein door. Als je dit wilt voorkomen is het handig een roomdivider te kiezen waar je doorheen kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een vakkenkast die van twee kanten open is. Zet er hier en daar wat planten of boeken in en je hebt toch het gevoel dat de kamer gescheiden is zonder de ruimte optisch heel klein te maken.