Home Financieel Hoe kan ik mijn woning verkopen zonder makelaar?

Hoe kan ik mijn woning verkopen zonder makelaar?

0
Hoe kan ik mijn woning verkopen zonder makelaar?

Het verkopen van een woning kan nog best wel een lastige taak zijn. Met die reden is het dan ook zo dat iemand die een woning wil verkopen er vaak voor kiest om een makelaar te vragen deze taak op zich te nemen of er bij te helpen, maar dit is niet in alle gevallen nodig. Wil jij jouw woning verkopen zonder makelaar? Het is vooral belangrijk om te weten welke stappen je moet bewandelen. In deze tekst gaan we kijken welke stappen er belangrijk zijn en hoe je deze zelf kunt aanpakken.

Het huis onder de aandacht brengen

Allereerst is het zo dat een makelaar vaak verschillende wegen kent om het huis bij potentiële kopers onder de aandacht te brengen. Wanneer je geen gebruik maakt van een makelaar kan dit dus best nog wel eens een uitdaging zijn. Het is handig om goed uit te zoeken wat verschillende media zijn die gebruikt worden om een woning te verkopen. Een daarvan is bijvoorbeeld social media. Er zijn namelijk verschillende groepen die het verkopen van huizen aanprijzen, maar het is ook zo dat wellicht een bekende van je wil gaan verhuizen en via social media ziet dat jouw huis te koop staat. Op die manier kun je het huis dus best makkelijk onder de aandacht brengen zonder dat hierbij de hulp van een makelaar echt nodig is.

Aantrekkelijke woning tijdens een bezichtiging

Een volgend belangrijk aspect is de bezichtiging. Mensen komen kijken bij de woning en nemen vanuit daar de beslissing om de woning aan te schaffen of juist niet. Het is dan belangrijk dat mensen goed de woning kunnen bekijken en zich er kunnen zien wonen. Hiervoor is het belangrijk dat de woning neutraal is. Mensen kunnen niet altijd door vreemde of felle kleuren heen kijken en wanneer je net de minst favoriete kleur van iemand in een kamer hebt gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat iemand afhaakt. Zorg dus voor een neutraal en vriendelijk gezicht in de woning zodat mensen zelf kunnen indelen hoe zij het zouden willen inrichten wanneer ze de woning kopen.

Neem een goede fotograaf

Voordat mensen komen kijken bij de woning, is het wel belangrijk dat zij de behoefte hebben om de woning te bezichtigen. Een makelaar heeft hier vaak een goede fotograaf voor, maar wanneer je het huis wil gaan verkopen zonder fotograaf, is het dus mogelijk dat je deze zelf moet uitzoeken. Zelf de foto's maken kan natuurlijk ook, maar een fotograaf die opgeleid is om huizen te fotograferen weet vaak meer truien om de woning er nog mooier uit te laten zien. Een goede fotograaf kan er dus voor zorgen dat de woning sneller verkoopt.