Home Wonen Vloeren in alle soorten en maten

Vloeren in alle soorten en maten

0
Vloeren in alle soorten en maten

Vloeren zijn er in allerlei kleuren en maten. De keuze van de juiste vloer is best een belangrijke beslissing. Een vloer ligt er normaal gesproken jaren. Bij de keuze van een vloer is het naast het design ook belangrijk hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het goed jezelf eerst af te vragen, wat is op dit moment praktisch en haalbaar? Heb je jonge kinderen of huisdieren dan is een snel te reinigen vloer een must en vloerbedekking dus meteen uitgesloten. Heb je een grote ruimte te vullen met een beperkt budget, dan is een houten vloer wellicht wat aan de dure kant en is het een slimmere keuze om voor laminaat te gaan. Door deze vragen aan jezelf te stellen zal je zien dat sommige opties al afvallen en je dichter bij de juiste keuze gaat komen.

Bedrijfsvloeren

Bij een bedrijf zijn er weer andere zaken van belang dan bij een particuliere woning. In een kantoorpand kan vaak worden volstaan met een stevig tapijt of een pvc vloer. De kleur kan dan worden afgestemd op het bedrijfslogo of op de uitstraling die je als bedrijf wil hebben. In de industrie wordt het kiezen van de juiste vloer nog iets complexer. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van slijtvaste gietvloeren die bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik. Een epoxy vloer is daar een goed voorbeeld van. Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer met een hoge hardheid die wordt aangebracht bovenop een bestaande vloer. De gietvloer bestaat uit verschillende lagen die zelfs op verschillende draagvloeren kan worden aangebracht. De toplaag beschermt de epoxy vloer tegen zuren en oliën, vermijdt slippen en maakt de vloer bestendig tegen slijtage. Dit zijn de redenen dat deze vloeren vaak geplaatst worden in garages, magazijnen en industriële of farmaceutische ruimtes. Het nadeel is dat deze vloeren niet gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming.

Bedrijfsvloer zelf opknappen

Industriële vloeren kan je natuurlijk ook later weer zelf opknappen. Je kan dan een nieuwe vloercoating aanbrengen op de bestaande betonnen vloer. Vloercoatings worden gebruikt voor het verven van betonnen vloeren, waardoor de grond er weer strak, schoon en als nieuw uitziet. Epoxy vloercoatings zijn kwalitatief hoogwaardige coatings. Wil je Epoxy kopen dan kun je zowel online als in de vak winkel terecht. Epoxy lijm is ook een middel dat je daar aan kunt schaffen. Epoxylijm is met vulmiddel verdikte epoxy waarmee ijzersterke lijmverbindingen kunnen worden gemaakt.