Home Wonen Alles wat je moet weten over mdf platen

Alles wat je moet weten over mdf platen

0
Alles wat je moet weten over mdf platen

Als je zelf aan slag wilt gaan met wat klusjes, is het wel zo handig als je zelf ook weet wat voor materialen je moet gebruiken. Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende materialen waar je uit kunt kiezen, maar niet elk materiaal is even geschikt voor elke klus. Bovendien zullen de materialen ook erg verschillen in prijs en hardheid. Daarom kun je eerst beter goed naar de opties die je hebt kijken. Ook wanneer jij je huis gaat laten verbouwen, is het handig om je hierin te verdiepen. Dit is handig aangezien je geld kunt besparen door het op de juiste manier te laten verbouwen.

 

Wat is mdf voor een materiaal?

Wanneer je gaat verbouwen, is er tegenwoordig in de interieurbouw een grote vraag naar mdf. Dit is een materiaal dat voornamelijk wordt gebruikt in de vorm van platen en bestaat uit geperste houtvezels. Het is dus geen normaal hout, maar houtvezels die zijn samengedrukt. Mdf is een materiaal dat een gemiddelde hardheid heeft ten opzichte van andere vergelijkbare materialen. Bovendien is het product vandaag de dag te verkrijgen in verschillende varianten. De meeste populaire varianten zijn de standaard, buig mdf en gefineerd mdf. De afgelopen jaren is plaatmateriaal interieurbouw iets wat je ook een hoop bij experts terugziet. Wanneer je zelf wilt gaan klussen, is het ook aan te raden om voor dit materiaal te kiezen.

 

Het verschil met massief hout en fineer

Doordat de platen zijn gemaakt van houtvezels, lijken de mdf platen erg op houten platen. Toch is het belangrijk dat je de verschillen wel weet. Het is namelijk niet hetzelfde als een houten plaat. Wanneer je gaat kijken naar een mdf plaat en een fineerplaat zul je merken dat fineer een heel dun houtblad is. Daarentegen is een massieve houten plaat volledig gemaakt van hout en daarna verlijmd. Ten slotte heb je spaanplaten die gemaakt worden van houtsplinters. Anders dan bij de andere platen zul je merken dat het bij mdf platen een stuk minder lastig is om het product te bewerken. De mdf platen zijn vandaag de dag erg populair. Dit komt voornamelijk doordat de platen voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Wanneer je erover nadenkt om dit product te gebruiken, is het ook aan te raden om goed over de kleur na te denken. In de meeste winkels zijn er namelijk wel 5 tot 10 verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen.