Home Lifestyle Tips om je jacuzzi goed te onderhouden

Tips om je jacuzzi goed te onderhouden

0
Tips om je jacuzzi goed te onderhouden

Om de levensduur van je jacuzzi zo lang mogelijk te houden is het belangrijk om je jacuzzi goed te onderhouden, buiten dat het goed is voor de levensduur is het ook het beste voor de inzittenden. Het water van een slecht onderhouden jacuzzi kan namelijk erg vies worden, dit is niet goed voor de gezondheid van degene die de jacuzzi gaat gebruiken. Spa Care Brabant geeft een aantal tips om je jacuzzi goed te onderhouden.

Houdt het water goed onder controle

Het is belangrijk om het water in een goede conditie te houden, zowel voor de jacuzzi als voor de gebruikers. Er zijn een aantal dingen die je hiervoor moet doen:

  • De pH-waarde van het water is hier erg belangrijk voor, de ideale zuurtegraad van het water is 7,2 en het is zaak om deze waarde stabiel te houden. Met een te hoge zuurtegraad kan voor veel kalkaanslag zorgen, hierdoor zal het verwarmingselement meer energie verbruiken waardoor de rekening omhoog gaat en voor de gezondheid van een mens is het ook niet bevorderlijk. De pH-waarde van het water is relatief makkelijk om in de gaten te houden, dit kan je doen met een speciaal apparaatje die de waarden van het water controleert. Na het controleren kan je met een speciaal product de zuurtegraad verhogen of verlagen.
  • Houdt het water schoon. Om te voorkomen dat het water vuil wordt kan je een speciaal reinigingsmiddel aan het water toevoegen. DIt middel zorgt ervoor dat het vuil en de bacteriën samenklonteren waardoor het makkelijker door de filter kan worden tegengehouden.
  • Ververs het water. Het wordt aangeraden om het water iedere 3 à 4 maanden te verversen. Je kan dit doen door de jacuzzi uit te zetten en een tuinslang op het kraantje aan te sluiten. Je kan van dit moment gebruik maken om de wanden van de jacuzzi gelijk eens schoon te maken, vooral rond de waterlijn aangezien daar het snelste vuil en aanslag ontstaat. Je kan voordat je jacuzzi laat leeglopen nog een desinfecterend middel gebruiken om alle leidingen te ontsmetten, voeg wat van dat middel toe aan het water en laat de jets even lopen. Spoel de jacuzi wel helemaal uit voordat er vers worden wordt toegevoegd.

Reinig de filter

Het is natuurlijk ook belangrijk om de filter regelmatig goed te reinigen, het wordt aangeraden om dit maandelijks een keer te doen. Het is belangrijk dat je er goed op let dat de stroom van de jacuzzi uit staat voordat je de filter eruit gaat halen. Zodra de jacuzzi uit staat kan je de filter verwijderen, spuit deze met een tuinslang eerst schoon zodat al het grofste vuil al verwijderd is. Doe daarna wat water in een emmer en voeg wat filterreiniger toe, hier moet de filter 3 tot 6 minuten in liggen zodat al het vuil loslaat. Spuit daarna de filter nog eens af en dan kan hij terug in de jacuzzi worden gestopt.