Home Wonen Verhuizen van of naar Rotterdam?

Verhuizen van of naar Rotterdam?

0
Verhuizen van of naar Rotterdam?

De stad met de Erasmusbrug, de haven en niet te vergeten, het Rotterdamse accent. Deze stad met de mooie skyline heeft genoeg plekken waar jij lekker kan gaan wonen. En deze wijken hebben allemaal hun eigen aspecten waarom ze zo aantrekkelijk zijn. Of het is juist zo dat je toch wat anders wilt dan deze stad. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit of je net Rotterdam in komt, er uit gaat of van de ene straat naar de ander. De verhuizing zal altijd het zelfde zijn. Maar hoe zorg je nou dat je dit zo goed mogelijk laat verlopen?

Een verhuizing is een van de grote redenen waarom mensen in de stress raken. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Als je gewoon de stappen volgt die hier onder staan, is het bijna gegarandeerd een betere ervaring. Het mag toch niet zo zijn dat jij niet vol kan genieten van dit nieuwe hoofdstuk in je leven. En hoe georganiseerder het loopt, hoe mooier de nieuwe woning er uit gaat zien.

Mocht je het nou niet zelf kunnen. Dan willen verhuizers je best helpen. Een verhuisbedrijf Rotterdam is zo gevonden!

Het inpakken, indelen en ontruimen van de spullen

Je hebt een aantal verhuisdozen gekocht, maar je weet niet hoe je het beste deze kan inpakken. Een van de manieren die goed werkt, is het indelen op soort. Daarmee wordt dus bedoeld dat je het gaat sorteren op wat het is. Een doos vol random spullen gaat niet werken natuurlijk. Zorg ervoor dat jij alles bij elkaar houd. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Elektronica in een doos
  • Badkamer spullen, shampoo, scheerschuim en tandenborstels
  • Boeken, schriften en magazines

Uit deze voorbeelden kan je dus al halen wat de bedoeling en idee is.

Als je dit gedaan hebt, is het verstandig om de dozen te markeren met wat erop zit. Met korte titels geef je al snel duidelijkheid en hoef je niet elke keer de doos open te maken om te kijken wat er in zit. Om nog meer gemak te creƫren, maak een lijstje met daar op welke dozen je hebt. Die kan je dan afvinken als je ze in de verhuiswagen, en ook er weer uit haalt natuurlijk.

Verder zijn grote meubels lastig. De verhuizers hebben al snel door wat het beste is om deze te verplaatsen. In sommige gevallen is een steekkar al genoeg, maar het demonteren van het bankstel bijvoorbeeld, kan het ook lichter maken.

De verhuiswagen en het uitladen

Om je eigendommen van plek A naar B te krijgen, heb je ene verhuiswagen nodig. Dit hoeft niet veel te kosten als je een goedkope verhuisservice hebt gevonden. Maar denk er wel aan dat als je dit slordig indeelt. Er misschien 2 verhuiswagens nodig zijn. Dus ruim het in met het zicht van iemand die op de Rotterdamse haven werkt.

Om nog terug te komen op het lijstje, als je de dozen uit de wagen haalt en afvinkt. Zet het meteen in de ruimte waar jij de spullen nodig hebt. Dit voorkomt dat je de gang blokkeert, of dat je binnen weer alles moet gaan omgooien.