Home Wonen Renovlies behang, uitstekend bij renovaties

Renovlies behang, uitstekend bij renovaties

0
Renovlies behang, uitstekend bij renovaties

Gaat u, uw woning renoveren? Is er in uw woning sprake van oud stucwerk welke dient te worden hersteld, maar kijkt u ook graag in de richting van andere oplossingen? In dat geval is het altijd een aanrader om te kijken in de richting van renovlies behang. Door gebruik te maken van renovlies behang is het mogelijk om oude muren er terug als nieuw uit te laten zien. Dit bovendien zonder dat u hier ongelofelijk veel moeite voor moet doen. Renovatievlies beschikt over een mooi, egaal karakter, heeft geen structuur en is perfect overschilderbaar. Bent u eveneens van plan om uw woning te renoveren en wilt u graag gebruik kunnen maken van renovlies behang, maar wilt u graag in eerste instantie achterhalen welke voordelen daar nu precies allemaal aan verbonden zijn? U ontdekt het allemaal op deze pagina!

Modern alternatief voor glasvezelbehang

Tegenwoordig wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van renovlies behang. Dit is vooral het gevolg van het feit dat het een uitstekend alternatief is om uw oude muren terug van een mooi afgewerkt, fris karakter te voorzien. Van renovlies is bekend dat het perfect overschilderbaar is en dat het kan worden aangekocht in tal van verschillende diktes. In de praktijk vormt het een modern alternatief voor glasvezelbehang wat er voor zorgt dat er witte, egale wanden mee gerealiseerd kunnen worden. Renovatievlies wordt doorgaans aangekocht zonder dat er sprake is van structuur terwijl u een keuze kunt maken uit een niet onaanzienlijk aantal verschillende prints.

Het aanbrengen van renovlies behang

Op het ogenblik dat u renovlies behang wenst aan te brengen dient u er rekening mee te houden dat dit moet gebeuren op een behangklare wand. Door gebruik te maken van dit materiaal wordt er voor gezorgd dat kleine oneffenheden, gaatjes en haarscheurtjes kunnen worden weggewerkt. Is er sprake van bultjes op de wand? In dat geval is het wel aan te raden om deze eerst gelijk te schuren met de muur. Renovlies behang vormt in de praktijk een bijzonder sterke, scheuroverbruggende afwerking welke eigenlijk nauwelijks (tot zelfs helemaal niet) te onderscheiden valt ten opzichte van stucwerk. Daarnaast realiseert het een perfect vlak eindresultaat welke zonder probleem kan worden overschilderd.

Waarom renovlies behang één van de oplossingen is

In eerste instantie kozen de meeste mensen er de voorbije jaren bij renovatieprojecten vooral voor om gebruik te maken van glasvezelbehang. Ondanks het feit dat ook deze manier van afwerken zeker niet oninteressant is, is het wel zo dat er verschillende nadelen aan verbonden zijn. Zo staat ze er om bekend niet alleen lastig te plaatsen te zijn, daarnaast werden veel mensen ook geconfronteerd met allergische reacties. Vooral dit laatste kan natuurlijk helemaal niet de bedoeling zijn. Het is wellicht door deze nadelen dat renovlies behang de voorbije jaren de fakkel van glasvezelbehang heeft overgenomen. Renovlies is dan ook wel degelijk eenvoudig aan te brengen en bovendien beschikt ze ook nog eens over een betere hechting. Niet alleen particulieren, maar ook professionele schilders geven tegenwoordig allemaal de voorkeur aan het gebruik van renovlies voor het renoveren van wanden en muren.

Floorplaza is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het aanbrengen van renovlies behang.