Home Lifestyle De basis van buiten leven

De basis van buiten leven

0
De basis van buiten leven

De natuur roept en jij bent klaar om te antwoorden. Maar voordat je de wijde wereld intrekt, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. De juiste uitrusting kan het verschil maken tussen een onvergetelijk avontuur en een trip die je liever snel vergeet. Denk aan een stevige rugzak, comfortabele wandelschoenen en natuurlijk niet te vergeten een fietsendrager voor de mensen die graag hun fiets meenemen.

Met een fietsendrager vergroot je jouw wereld. Of je nu kiest voor een eenvoudig model of een geavanceerd exemplaar met kantelfunctie en ruimte voor meerdere fietsen, het is de brug naar nieuwe gebieden waar je anders nooit zou komen. Zorg dat je er een kiest die past bij jouw auto en jouw fietsen, zodat je zonder zorgen op pad kunt gaan.

Naast de fietsendrager mag ook gedacht worden aan bescherming tegen de elementen. Een goede zonnebril, zonnebrandcrème en misschien zelfs een hoed of pet zijn geen overbodige luxe. Je wilt immers volop kunnen genieten van de natuur, zonder hinder van een te felle zon of andere weersomstandigheden.

Comfortabel overnachten onder de sterren

Als de avond valt en de eerste sterren verschijnen, wil je niets liever dan je nestelen in een comfortabele slaapplaats. Een keuze maken uit de vele tenten die er zijn is soms lastig, maar oh zo belangrijk. Het gaat hier tenslotte om jouw thuis weg van huis. Overweeg wat voor soort kampeerder je bent: heb je genoeg aan een kleine, lichte tent of is een ruimere gezinstent meer iets voor jou?

Slaapcomfort is minstens zo belangrijk. Een goede slaapzak kan de koude nachten veel aangenamer maken. Wil je echt luxe, dan is een luchtbed of zelfopblazend matje geen overbodige luxe. Vergeet niet dat de grond ’s nachts flink kan afkoelen, dus een extra isolatielaag onder je slaapmat kan wonderen doen.

En als je dan toch bezig bent met het plannen van je overnachting, waarom zou je niet ook nadenken over een vlinderstoel buiten? Zo’n stoel is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens makkelijk mee te nemen en staat garant voor ontspannen avonden bij het kampvuur.

Koken in de open lucht

Eten onder de blote hemel heeft iets magisch. Met de juiste tools transformeer je zelfs de meest eenvoudige maaltijd tot een feestmaal. Een compacte campingkooktoestel of barbecue kan al wonderen doen en met wat basisingrediënten tover je zo iets lekkers op tafel.

Denk bij het plannen van je maaltijden aan voedzame ingrediënten die energie geven voor al je activiteiten. Gedroogd voedsel, pasta’s, rijst en blikconserven zijn makkelijk mee te nemen en lang houdbaar. Verse producten kun je het best lokaal aanschaffen, zo ondersteun je ook nog eens de lokale economie.

Veiligheid voorop in de natuur

Buiten zijn betekent ook dat je moet denken aan veiligheid. Zorg dat je altijd navigatiemiddelen bij je hebt, zoals een kaart en kompas of GPS-apparaat. En mocht er iets misgaan, zorg dan dat je communicatiemiddelen hebt om hulp in te schakelen.

Een EHBO-kit mag ook niet ontbreken in je uitrusting. Kleine ongelukjes gebeuren nu eenmaal en dan is het handig als je zelf wat eerste hulp kunt toepassen. Denk ook aan middelen tegen insectenbeten en de juiste medicatie als je die nodig hebt.

Respect voor de natuur

Tenslotte is er niets zo belangrijk als respect voor de natuur. Dat betekent dat we geen sporen achterlaten en gebruikmaken van milieuvriendelijke praktijken. Neem altijd al je afval weer mee terug en maak gebruik van biologisch afbreekbare zeep.

Als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we nog lang genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Dus trek eropuit, met respect voor de wildernis en goed uitgerust voor elk avontuur!