Home Financieel Je hypotheek berekenen: dat is niet moeilijk!

Je hypotheek berekenen: dat is niet moeilijk!

0
Je hypotheek berekenen: dat is niet moeilijk!

Je hebt het huis van je dromen gevonden! Gefeliciteerd! Maar nu moet je nog éven berekenen of je het ook kunt gaan betalen. Je hypotheek berekenen kun je helemaal zelf of je kunt er wat hulp bij krijgen. Het is vooral zaak dat je een goed overzicht hebt van al je inkomsten en uitgaven en dat je van te voren bepaalt hoeveel je wilt gaan "verwonen" per maand. Door hypotheekrente vergelijken kom je vanzelf uit bij de voor jou beste aanbieder. Dat loont altijd de moeite. Hierdoor kan het zomaar zijn dat het huis van je dromen wél binnen je bereik komt.

Je hypotheek berekenen gaat via een tool

Je kunt in deze tool globaal hypotheek berekenen en daarna een afspraak maken met de experts om de mogelijkheden te finetunen. Veel mensen berekenen eerst hun maximale hypotheek voor ze überhaupt op zoek gaan naar een huis. En dat is slim. Je hoeft daarvoor dus nog geen afspraak te maken met een specialist, je hebt dan voldoende aan een globale schatting. Door voor je op zoek gaat je hypotheek te berekenen heb je een meer realistisch inzicht in jouw mogelijkheden. Hier kun je dan je wensen en eisen op aanpassen.

En dan is het moment daar!

Hét huis staat te koop en ook nog voor een prijs die jij je goed kunt veroorloven. Dan is het slim om een stap verder te zetten. Ga dan om tafel met een expert en laat je precies voorrekenen wat de kosten en de mogelijkheden zijn. Een bod doe je natuurlijk altijd op basis van voorbehoud van financiering, dus daar kun je wel mee doorgaan. Je hebt immers zelf al berekend wat je zou kunnen lenen. De expert kan je ook meer vertellen over de inbreng van eigen geld en de hypotheekrente. Samen komen jullie vast tot de perfecte oplossing voor jou.

Wat is zo'n paar procent nou?

Wanneer je de hypotheekrente van de diverse vergelijkt, zie je dat de verschillen in de procentpunten lopen. En dan denk je vast: wat stelt die paar procent nu voor op dat enorme bedrag. Nou, die paar procent zorgt er dus voor dat dat enorme bedrag nog veel hoger wordt. En dat is, zeker als het niet nodig is, hartstikke zonde. Daar kun je weer andere dingen mee doen. Door je hypotheekrente vast te zetten op het voor jou meest gunstige percentage, zorg je ervoor dat je ook nog ruimte in je portemonnee overhoudt om lekker van te kunnen leven!