Home Wonen Zo organiseer je een gezellige barbecue

Zo organiseer je een gezellige barbecue

0
Zo organiseer je een gezellige barbecue

Het weer is perfect voor een gezellige barbecue. Trommel dus al je vrienden en familie op voor een barbecue bij jou in de tuin. Samen kunnen jullie lekker eten, drinken en kletsen tot laat in de avond. Is het de eerste keer dat je een barbecue organiseert? In deze blog geven we je een aantal tips voor het organiseren van de perfecte barbecue.

 

De tuin klaarmaken

 

Ten eerste is het wel zo leuk als je tuin er netjes en gezellig uitziet. Begin dus op tijd met het opruimen van je tuin. Het is niet fijn om je op de dag van de barbecue nog zorgen te moeten maken om je tuin. Maai het gras als dat nodig is, verwijder het onkruid en gooi kapotte vazen en potten weg. Vervolgens kun je nog wat leuke nieuwe plantjes neerzetten en je tuin voorzien van andere versiering. Zo zijn kaarsen bijvoorbeeld erg sfeervol in de avond. Ook kun je een lichtslinger ophangen om je tuin extra knus te maken.

Boodschappen doen

 

Als je een barbecue organiseert, zijn de boodschappen heel belangrijk. Natuurlijk moet de barbecue in orde zijn, maar er is ook vlees, vis, drank, brood en salade nodig. Reken dus uit hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn en hoeveel eten en drinken je hiervoor nodig hebt. Jij kent je vrienden en familie het beste, dus jij zal ook wel weten wat zij lekker vinden om te eten en te drinken. Bier, wijn, water met munt en citroen, ijsthee, het kan allemaal. Zorg er wel voor dat je al het eten ongeveer tegelijk op tafel zet. Zo voorkom je dat je gasten zich al vol hebben gegeten aan brood en salades en dat er stukken vlees overblijven.

Plissé hordeur

 

Bij een barbecue staan de deuren vaak wagenwijd open. Mensen lopen naar binnen en naar buiten met borden, glazen en etensresten. Om te voorkomen dat je ‘s nachts gek wordt van de rondvliegende muggen, kun je een plissé hordeur plaatsen. Zo komt er lekkere koele lucht naar binnen en toch heb je geen last van vervelende insecten. Een plissé hordeur kan geplaatst worden voor elke deur, maar ook voor een schuifpui.

Voldoende sta- en zitplaatsen

 

Het is belangrijk dat er voldoende sta- en zitplaatsen zijn voor al je gasten. Bereken dus goed hoeveel mensen er uiteindelijk aanwezig zullen zijn en kijk hoeveel stoelen je hebt. Heb je te weinig zitplaatsen? Dan kun je misschien wel een paar stoelen lenen van de buren of van een van de gasten. Als je hier op tijd mee begint, hoef je je er op de dag zelf geen zorgen meer om te maken. Ook op warme dagen kan het in de avond vaak flink afkoelen. Leg daarom wat gezellige kussens en plaids op de stoelen of banken. Als je gasten ‘s avonds een dekentje op hun schoot kunnen leggen, zullen ze in ieder geval geen last hebben van de kou.

Overkapping bij slecht weer

 

Als je je gasten lang van tevoren uitnodigt, weet je natuurlijk niet hoe de weersvoorspelling is op de dag van de barbecue. Zorg er daarom voor dat er altijd een uitwijkmogelijkheid is bij regen. Met een overkapping kan de barbecue ook bij regen gewoon doorgaan!