Home Wonen Kies eens voor een opvallende vloer in huis!

Kies eens voor een opvallende vloer in huis!

0
Kies eens voor een opvallende vloer in huis!

Ongeveer een halve eeuw geleden lagen onze huizen nog vol met kleurrijke patroontegels. Daarna werden de vloeren strakker, met name uitgevoerd in slechts één kleur: wit, bruin of beige bijvoorbeeld. Toch zien we de laatste jaren opnieuw patroontegels verschijnen. Ze zijn soms gebaseerd op oude designs, soms zijn ze volledig nieuw ontworpen. Waarom zou je kiezen voor een vloer met een patroon? Wij zetten alvast een aantal argumenten voor jou op een rijtje.

Kies voor kleur

Met tegels met een patroon breng je alvast heel wat kleur in je huis. Denk bijvoorbeeld aan een strak wit interieur. Dit gaat gauw nogal koel overkomen. Met een vloer met een mooi patroon verbreek je dit koele voorkomen. Er is heel wat keuze in vloeren met een tekening. Kies je kleuren zorgvuldig uit. Ga je voor de tinten wit-grijs of wit-bruin? Wil je wat meer kleur en kies je voor wit-grijs-lichtblauw? Of ga je voor een bonte mengeling zoals je bij de Portugese azulejo’s ziet? Jij bepaalt volledig zelf welke sfeer je in huis wilt brengen.

 

Een volledige vloer of een gedeelte?

Met patroontegels kun je als het ware alle kanten uit. Je kunt bijvoorbeeld de hele oppervlakte van je kamer met tegels met een patroon bedekken. Of je kunt slechts een gedeelte met een tekening, en de rest zonder tekening uitvoeren. Zo krijg je bijvoorbeeld in je badkamer of je keuken een soort ‘vloerkleed’ in de vorm van tegels. In de gang kun je enkel een middenstrook aanleggen met tegels met een print. Zo krijg je een soort van loper. Combineer ze naar hartelust met een houten, kunststof of keramische vloer. Ze passen perfect bij ieder ander soort vloer.

 

Makkelijk te combineren

Bij een woninginrichting met vloeren, muren en plafonds in één kleur moet je vaak je sfeer creëren met accessoires. Denk dan aan kussens, vloerkleden of bepaalde kleuren voor je meubels. Bij een vloer met een patroon is dit helemaal anders. Je vloer is een eyecatcher die op zich voldoende sfeer in huis brengt. Bij een dergelijke vloer kun je eenvoudige meubels kiezen: witte kasten, grijze zitbanken of houten eettafel en -stoelen bijvoorbeeld. Dit maakt de keuze van je meubelen en accessoires veel makkelijker.

 

Eén ding is zeker: jouw vloer met patroon trekt alle aandacht naar zich toe. En dat verdient een dergelijke prachtige vloer ook!