Home Wonen Traptrends van dit moment

Traptrends van dit moment

0
Traptrends van dit moment

Je loopt er elke dag op om van boven naar beneden te gaan: de trap. De trap wordt niet vaak bestempeld met het mooiste plekje van het huis, maar dit kan veranderen. Je kunt de trap namelijk een look geven die past bij jouw interieur, zo creëer je een mooi geheel. Ook op het gebied van trappen zijn er elk jaar weer andere trends. Deze trends zijn vaak tijdloos en blijven lang hip. Wij bespreken de traptrends van dit moment met je.

De geverfde trap

De trend die we nu erg vaak voorbij zien komen is de geverfde trap. Kies een kleur die past bij jouw interieur. Dit kan wit of grijs zijn, maar dit is een beetje standaard toch? Je kunt ook kiezen voor een kleur die er echt uitspringt, bijvoorbeeld blauw of rood. Zorg er wel voor dat deze kleur terugkomt in je interieur, zo ziet het er als een geheel uit. Een trap verven is niet moeilijk, het kost alleen veel tijd. Als je de trap wilt blijven gebruiken, zul je de treden om en om moeten verven.

 

De kleur zwart is ook echt een traptrend van dit jaar. Een zwart geverfde trap zorgt voor een strakke, maar ook chique uitstraling. De kleur zwart is goed te combineren met andere zachte kleuren zoals lichtroze en groen.

 

Stootborden bekleden

Naast het schilderen van de gehele trap, kun je ook alleen de stootborden verven. Maar nog leuker: bekleed de stootborden met behang of tegels. Door de treden van de trap te bekleden met een leuk printje of meerdere prints ziet de trap er gelijk een stuk leuker uit. Heb je toevallig nog oud behang van je slaap- of woonkamer liggen? Dan heb je geluk! Dit kan je namelijk prima gebruiken voor de trap. Wil je bijzondere trapbekleding, maar heb je geen groot budget? Kies dan voor plakfolie. Deze heb je ook in veel verschillende prints en designs.

 

Traprenovatie

Ben jij niet zo tevreden met het uiterlijk van je huidige trap? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Dan hoef je niet helemaal een nieuwe trap te kopen, je kunt je oude trap laten renoveren. Je oude trap krijgt dan een geheel nieuwe look en je kunt helemaal zelf bepalen wat je wilt laten veranderen. Laat bijvoorbeeld de treden alleen bekleden of laat de trap in een geheel andere kleur verven. Zonder veel tijd heb jij een geheel nieuwe trap met een andere look en feel.