Home Wonen Welke jaloezieën moet ik kiezen?

Welke jaloezieën moet ik kiezen?

0
Welke jaloezieën moet ik kiezen?

Ben je van plan om nieuwe jaloezieën aan te schaffen maar twijfel je nog welke precies? Dit kan lastig zijn want er zijn veel verschillende soorten en maten jaloezieën te vinden. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals houten jaloezieën en aluminium jaloezieën. Daarnaast kun je kiezen uit horizontale en verticale lamellen. Je hebt veel keuze en dit kan het lastig maken. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van verschillende soorten jaloezieën op een rijtje

Het materiaal

Allereerst moet je kiezen van welk materiaal de jaloezieën gemaakt worden. Je hebt verschillende opties maar de meest gebruikte zijn houten jaloezieën en aluminium jaloezieën.

Het voordeel van aluminium is dat het heel licht is. Hierdoor zijn de lamellen makkelijk te bedienen. Bovendien is het materiaal erg strak en sluit het goed op elkaar aan, waardoor je een kamer heel makkelijk kunt verduisteren. Daarnaast is het makkelijk om het materiaal schoon te maken. Even een doekje erover en klaar is kees.

Houten jaloezien  zijn wat zwaarder dan aluminium jaloezieën. Wel heeft hout een betere isolerende werking. Dit zorgt ervoor dat de zon beter geweerd kan worden in de zomer en de warmte beter vastgehouden kan worden in de winter. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Daarnaast oogt hout wat luxer en warmer dan aluminium. Veel mensen vinden houten jaloezieën daarom mooier dan aluminium jaloezieën. Houten jaloezieën zijn in de meeste gevallen iets prijziger dan aluminium exemplaren.

Naast hout en aluminium bestaan er ook glas jaloezieën. Glaslamellen worden vaak gebruikt als vervanging van een bovenraam. Ze zijn vaak smal, want hoe breder ze zijn, hoe kwetsbaarder ze worden.

Aluminium of Houten jaloezieen op maat kun je eenvoudig online bestellen.

Horizontaal of verticaal?

Daarnaast moet je kiezen tussen horizontale en verticale lamellen. Verticale lamellen worden meestal gebruikt voor hele hoge grote ramen, bijvoorbeeld in kantoren. Bovendien kunnen verticale lamellen een oplossing bieden voor schuinoplopende ramen, dakramen of bij ramen die ook als deur worden gebruikt.  In woonkamers worden meestal horizontale lamellen gebruikt, omdat deze wat aantrekkelijker ogen.