Home Wonen Een landelijk, industrieel of barok interieur in je huis

Een landelijk, industrieel of barok interieur in je huis

0
Een landelijk, industrieel of barok interieur in je huis

Wil jij een interieur waarvan iedereen onder de indruk is? Dan kan het prachtig zijn om bijvoorbeeld een landelijke, industriële of barokke uitstraling in je huis te creëren. Wil je weten hoe je dit doet? Dat vertellen we je in deze blog!

Landelijk interieur

Een landelijke uitstraling is ongedwongen, gezellig, eenvoudig en rustig. Deze stijl hoeft helemaal niet oubollig te zijn, en kan juist heel hip zijn! Om een landelijke uitstraling te kiezen is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke materialen en neutrale tinten. Het is dus een heel goed begin om een houten vloer in je huis te leggen. Voor de muren kies je kleuren als gebroken wit, nude, of taupe. Hierna is het tijd voor de meubels. Kies het liefst voor grote, robuuste meubels. Om hiervoor meer plek te creëren is het geen enkel probleem om bijvoorbeeld kleine bijzettafeltjes weg te laten. Kies bijvoorbeeld voor een grote bank van linnen en leg hier een schapenvacht op ter decoratie. Een robuuste accessoire zoals een leren poef of een robuust houten bijzettafeltje kan het geheel helemaal afmaken. Ook mag een grote houten tafel niet ontbreken in dit interieur. Zo creëer je meteen gezelligheid en nodig je je gasten uit om gezellig plaats te nemen aan tafel of op de bank. Wat betreft accessoires hoef je in een landelijk interieur niet heel erg uit te pakken, eenvoud is namelijk belangrijk. Wel kun je bijvoorbeeld wat familiefoto’s ophangen in fotolijsten of een grote vaas neerzetten. Ook een houten ladder is een erg leuk idee! Om je landelijke interieur helemaal compleet te maken kun je kiezen voor lichte, neutrale jaloezieën van een natuurlijk materiaal. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Senft.

Industrieel interieur

Bij een industrieel interieur denk je meteen aan stoer, grijs, leer en metaal. Voor een industriële uitstraling is het dan ook slim om deze materialen te gebruiken. Een ding wat echt niet mag ontbreken in een industrieel interieur is een bakstenen muur. Natuurlijk zijn niet alle woningen voorzien van zo’n prachtige bakstenen muur. Maar dit is geen enkel probleem, want je kunt dit effect heel makkelijk namaken! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor plakstrips of voor behang. Ook kun je zelf met een soldeerapparaatje een bakstenen muur namaken die haast niet van echt is te onderscheiden! Ook beton geeft je huis een stoere, industriële uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen vloer of een tafeltje van beton. Maak dit bijvoorbeeld af met houten stoelen met metalen poten en fabriekslampen. In je bank leg je een mooi leren kussen.

Barok interieur

Een barok interieur is in tegenstelling tot het landelijke en industriële interieur juist heel sierlijk, rijkelijk en elegant. Kies dus voor meubels die bekleed zijn met rijkelijke stoffen en versierd zijn met allerlei ornamenten. Velours, bloemmotieven, en de kleur goud mogen ook niet ontbreken in je barokke interieur. Maak het geheel af met gordijnen van een rijkelijke stof. Voor deze zonwering kun je bijvoorbeeld terecht bij Senft.