Home Lifestyle Aan welke eisen moet een bureaustoel voldoen?

Aan welke eisen moet een bureaustoel voldoen?

0
Aan welke eisen moet een bureaustoel voldoen?

Wanneer je op zoek gaat naar een goede bureaustoel dan moet deze natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Je wil natuurlijk dat de stoel er leuk uitziet, maar ook dat hij lekker zit. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat de stoel ergonomisch verantwoord is. Wanneer je de stoel voor een langere tijd gebruikt, moet je hier natuurlijk geen last van krijgen op de korte of lange termijn. Daarvoor is ergonomie ontwikkeld. In deze tekst gaan we kijken wat ergonomie precies inhoudt en beantwoorden we de vraag: Aan welke eisen moet een bureaustoel voldoen.

Ergonomische stoel

Wanneer we het hebben over ergonomie, hebben we het over de wetenschap van de mens en zijn omgeving. Alles wat te maken heeft met ergonomie gaat over het makkelijker maken voor de mens. Zo zijn er bijvoorbeeld verkeersborden waardoor wij direct weten wat de situatie is, maar ook bepaalde voorwerpen die het voor ons makkelijker maken om alledaagse bezigheden vol te houden zonder dat we hier lichamelijke klachten van krijgen. Bijvoorbeeld een bureaustoel. Wanneer wij achter een bureau werken, hebben wij vaak een bureaustoel, maar is deze stoel ook ergonomisch? Voldoet het aan de bepaalde voorwaarden om zich ergonomisch te mogen noemen en pijnklachten tegen te houden? Voldoet het aan de eisen van een goede bureaustoel?

Aan welke eisen moet een bureaustoel voldoen?

Een bureaustoel die zichzelf ergonomisch wil noemen moet voldoen aan een aantal voorwaarden. De belangrijkste hiervan is dat de stoel zich aan moet kunnen passen en dat je de stoel kan instellen. Het zitvlak moet naar voren en naar achteren geschoven kunnen worden, maar ook naar boven en naar beneden. Hij moet zo in te stellen zijn dat iemand op de stoel moet kunnen zitten en zijn voeten plat op de grond moet kunnen plaatsen. Zijn rug moet daarbij recht staan. Ook de armleuningen zijn belangrijk. Zo moeten de armleuning in te stellen zijn zodat je de armen er op kwijt kan en ze in een rechte hoek liggen. Ook moeten de armen tegen het lichaam geplaatst kunnen worden. Als laatste is de rugleuning belangrijk. Het moet voor iemand mogelijk zijn om de leuning in te stellen zodat deze de holling van de rug precies kan ondersteunen.

Natuurlijk is het zo dat een stoel per persoon ook nog eens kan verschillen. ZO heeft niet iedereen dezelfde lengte en hetzelfde gewicht en moet een goede bureaustoel dus ook per persoon gekocht worden om te kunnen voldoende aan de eisen van een goede bureaustoel.

Een goede bureaustoel aanschaffen

Wanneer je een goede stoel hebt gevonden, is het dus vooral belangrijk dat deze voldoet aan jouw persoonlijke eisen en jij er goed op kan zitten. Die eisen zijn een beetje als handvat aangegeven, maar de overige eisen stel jij natuurlijk zelf wanneer je de vraag stelt: aan welke eisen moet een bureaustoel voldoen.

Bron: www.gebruiktebureaustoel.nl