Home Wonen Wat te doen tegen een wespenplaag?

Wat te doen tegen een wespenplaag?

0
Wat te doen tegen een wespenplaag?

Met de zomer voor de deur is het goed om te weten hoe je wespen kunt vermijden, maar als je ze toch in huis hebt, hoe je er weer vanaf komt. Eén wesp is nog geen plaag, maar wanneer er veel wespen in en om je huis zitten, kan het zomaar zijn dat je te maken hebt met een wespenplaag.

Hoe bescherm je jezelf tegen wespen?

De zomer is niet alleen de tijd van lekker zonnen in de tuin, maar ook de tijd van oppassen met zoete drankjes drinken en eten in de tuin. Het drinken uit blikjes wordt sterk afgeraden, zeker in de wespen periode. Verstandig is om in de zomer met een rietje te drinken. We weten allemaal dat we in de zomer last kunnen hebben van wespen. Maar wanneer er dagelijks tientallen wespen in en om je huis zitten, wordt het toch zorgelijk, dan heb je waarschijnlijk te maken met een wespenplaag.

Wespen bestrijden

Een normale hoeveelheid wespen hoeft niet per se bestreden te worden, wil je dit wel, dan kun je gebruik maken van wespenvallen. Zo blijven de wespen weg van je zoetigheid, wat voornamelijk aan te raden is wanneer je kleine kinderen in de tuin hebt lopen. Wespenvallen kun je heel makkelijk zelf maken. Hiervoor zijn online allerlei tips te vinden. Mocht dit niet voldoende zijn, dan wordt het tijd om een bestrijder in te schakelen.

Wespenplaag laten bestrijden

Een wespennest in of om het huis kan namelijk niet alleen vervelend zijn, maar ook gevaarlijk. Wanneer wespen zich bedreigd voelen gaan ze steken. Als je een wespennest in huis of in de tuin hebt en je laat hier niets aan doen, kan het ernstige gevolgen hebben. Wespennesten kunnen ook in de grond zitten, als je dit niet in de gaten hebt en je trapt er in heb je te maken met honderden boze wespen. Als je allergisch bent voor wespen zal dit dodelijk zijn, maar ook wanneer je niet allergisch bent, is het erg gevaarlijk voor je. Daarom is het van groot belang dat wanneer je last hebt van veel wespen, dat je een bestrijder inschakelt. De bestrijder zal aan de hand van een telefoontje inschatten hoe de situatie is. Hij zal daarna zo snel mogelijk langskomen om het probleem te verhelpen. Mocht je weten waar het nest zich bevindt, probeer hier dan vooral uit de buurt te blijven.

Einde probleem

Een bestrijder komt bij je langs om je van je probleem af te helpen. Aan het einde van het wespenseizoen kan het zijn dat de bestrijder je aanraadt om het nest te laten zitten, omdat de wespen vanzelf dood gaan in de winter. Als een nest binnen op een beschutte plek zit, hoeft dat niet het geval te zijn. Het is dus het meest veilig om het nest te laten verwijderen. Hier zitten wel kosten aan verbonden, maar dit is niks vergeleken met het gevaar van honderden wespensteken.

 

Mocht je een wespenplaag vermoeden, blijf hier dan niet mee zitten, maar schakel zo snel mogelijk een bestrijder in. Zo ben je snel van het probleem af en kun je weer rustig leven.