Home Wonen Badkamer trends update

Badkamer trends update

0
Badkamer trends update

Het eerst kwartaal van 2019 ligt inmiddels achter ons. Tijd voor een update van de trends tot dus ver. Wij van wooncoaching.nl zetten voor jou op een rijtje welke badkamer trends wij in het begin van 2019 hebben gespot. Ook geven wij je graag een update van onze verwachtingen voor de rest van het jaar.

badkamer

Open badkamer

Na de open keuken en het hippe open living is nu de badkamer aan de beurt. Wij signaleren in 2019 hetzelfde concept op het gebied van badkamers. Niets is meer on trend dan een open badkamer in je slaapkamer, oftewel de master bedroom. Deze badkamer trend is niet gebonden aan een specifieke stijl. Wij zien de open badkamer namelijk in allerlei soorten slaapkamers terugkomen. Eén ding staat wel voorop: de open badkamer straalt luxe uit. Met een bad los in de slaapkamer creëer je namelijk dat echte hotel gevoel in huis.

“Wat is een open badkamer precies?”, vraag jij je wellicht af. Een open badkamer heeft alle elementen van een ‘traditionele’ of zogenaamde en suite badkamer. Echter, dit type badkamer kenmerkt zich door het ontbreken van afscheidende muren. De badkuip of de douchecabine staan in de slaapkamer zelf. Dit geldt natuurlijk ook voor de wastafel met spiegel en eventuele opbergkasten. Voor wie echt gedurfd met deze trend aan de slag wil gaan, kan zelfs het toilet bij de open badkamer worden betrokken. Wens je toch wat meer privacy? Plaats dan een (glazen) wand naast het toilet of plaats deze wel in een afgesloten ruimte.

Zeg het met tegels

De tijd van minimalistische en sobere tegels ligt achter ons. In 2019 draait alles om het maken van een statement met de tegels in je badkamer. Ga bijvoorbeeld voor een uitbundige print of kies voor een ongebruikelijke vorm tegel. Ook kleur hoeft niet langer vermeden te worden dit jaar. Is mintgroen je favoriete kleur? Dan is 2019 jouw jaar om tegels in deze kleurstelling te bestellen! Combineren met een zachte toon roze of juist met een grafische zwart-wit print? Niets is te gek, alles is mogelijk.

badkamers

In de eerste helft van dit jaar blijven we veel marmer terug zien. Dramatisch wit- of lichtgrijs marmer is natuurlijk al een tijdje de trend. Echter, ook in 2019 zit je nog steeds helemaal goed met een marmeren badkamer. Marmer is een moderne klassieker die oneindig te combineren is. Of je nu voor een traditionele of landelijke badkamer kiest, maar ook als een moderne badkamer meer jouw ding is. Zwarte en goudkleurige badkamer elementen steken prachtig af tegen marmeren tegels. Hoewel kleuren het ook prima doen op deze neutrale, maar betoverende achtergrond.