Home Wonen Katten zijn schatten, maar soms ook flink vervelend.

Katten zijn schatten, maar soms ook flink vervelend.

0
Katten zijn schatten, maar soms ook flink vervelend.

Samenwonen

Sinds de basisschool heb ik al een beste vriend. We zijn echt van die boezemvrienden, door dik en dun, we hebben erna ook dezelfde middelbare school gedaan en hielden tijdens onze vervolgopleiding ook contact. Hij heeft nu sinds enige tijd een vriendin en aangezien ik ook al een flinke tijd onder de pannen zit voegt dat eigenlijk alleen maar toe aan onze dynamiek. Die meiden kunnen lekker samen bijpraten terwijl wij wat gamen of bieren. Ze zijn nu gaan samenwonen en dat bracht een onvoorziene extra mee in deze relatie: haar kat.

Kat

Roodharig, dik, maar voornamelijk heel fluffig. Hij lijkt nogal op Garfield. Ik ben echt een groot katten-fan en mijn gehele aandacht gaat er ook naar toe zodra een kat de kamer in komt lopen. Zo ook met deze schattige pluizebol. Ze zijn bij hem ingetrokken dus de kat is nog wat zoekend in zijn appartementje, wat hele leuke perikelen veroorzaakt (kat valt uit gordijnen, kat snapt de deuren niet, je ziet de filmpjes wel voor je.)  Echter kent dit ook grote nadelen: katten die zich niet op hun plek voelen hebben vaak last van ongemakken als extra verharing, haarballen, kotsen en als klapper op de vuurpijl: plassen op plekken waar het niet hoort.

Schoenen nat

En het plassen op plekken waar het niet hoort heb ik helaas aan de lijve mogen ondervinden. Tijdens zijn verjaardag was het vrij druk. Ik had mijn plek op de bank al ingenomen en was de rest van de avond niet meer van plan deze af te staan. Na een gezellig feest trok ik mijn jas en schoenen aan. Het duurde even voor ik het doorhad, maar mijn linkersok was doorweekt. Niet begrijpend hoe mijn schoen nat kon zijn geworden, trok ik hem uit. Ik zag de natte plas onder de kapstok en ging er van uit dat het bier was. Als laatste check snuffelde ik er nog even aan. Gad-ver-damme. Dat was absoluut geen bier, dat was hartstikke kattepis. Mijn grote Garfieldvriend had de avond dusdanig stom gevonden dat hij een klein presentje voor me had achtergelaten als een soort wrede sinterklaas. In his defense hadden zijn baasjes dan ook wel de kattenbak verplaatst. Hoewel ik mijn vriend en vriendin niks kwalijk nam, voelden ze (met name de vriendin) zich enorm lullig. Ik heb daarom een nieuw paar Nubikk schoenen van ze gekregen. Ben ik echt enorm blij mee, het zijn comfortabele maar vooral esthetisch goede schoenen die sprekend op mijn oude sneakers lijken. En de kat? Die heeft onderhand gelukkig geleerd waar de kattenbak nu staat.