Home Wonen Waarom zou je kiezen voor een elektrische haard

Waarom zou je kiezen voor een elektrische haard

0
Waarom zou je kiezen voor een elektrische haard

Iedereen geniet wel van dat fijne gevoel als je zit bij een open haard in de winter. Het geeft je een warm gevoel en een fijne gemoedelijke sfeer gedurende de koude winteravonden. Helaas is niet ieder huis geschikt voor een houtkachel. Om deze reden is een elektrische haard de perfecte oplossing om toch dit gevoel te ervaren. Er bestaan tegenwoordig zelfs elektrische kachels die voor warmte kunnen zorgen. Oftewel met een elektrische kachel kan je ook dit levendige, realistisch en sfeervol vlammenspel in huis halen zonder de nadelen die een houtkachel met zich meebrengt.

Een elektrische haard

Om te beginnen heb je niet de nadelen van een open haard die brandt op hout zoals hierboven al genoemd. Je hebt geen afvoer nodig en je geniet alsnog van die nostalgische sfeer. Een elektrische haard installeer je makkelijk, het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Duur in gebruik zijn ze ook niet, vanaf 0,05 cent per uur maak je al gebruik van een elektrische haard. Je kan in de avond lekker voor je elektrische kachel liggen te genieten van een knisperend vuurtje. Van rookontwikkeling en as heb je geen last meer, maar de voordelen zoals een geweldige sfeer en extra warmte ervaar je wel. Er bestaan tegenwoordig verschillende technieken waardoor een mooi vlammenspel gecreëerd wordt.

Soorten modellen

Levensechte vlammen worden eenvoudig nagebootst tegenwoordig. Afhankelijk van de gekozen elektrische haard en het merk is dit bewerkstelligd door een andere soort techniek. Er kan gebruik gemaakt worden van een realistische houtset met een ontspiegeld glas en dimbaar vuur. Een andere techniek is dat er gebruik wordt van spiegels voor een bewegend oppervlak, rook dat geproduceerd wordt door middel van waterdamp of illusies die ontstaan door een scherm. Of wat denk je van een driedimensionaal beeld waarbij je het verschil niet ziet met echt vuur? De warmte die je zou verwachten te missen bij een elektrische kachel is tegenwoordig ook mogelijk. Normaal voel je alleen warmte als je vlakbij de elektrische haard staat, maar het is ook mogelijk om een los warmte element mee te installeren. Hierdoor wordt er meer warmte afgegeven waardoor je zelfs je woning kan verwarmen. Het is niet mogelijk om dit toe te passen bij iedere kachel. Je kan kiezen uit een hangende haard, een inzethaard of een inbouwhaard. Als je weinig ruimte hebt dan is een hangend model de ideale oplossing. Op het moment dat je al een bestaande haard hebt die je niet gebruikt dan kan je hier een inzethaard in plaatsen. Een inzethaard wordt in je muur ingebouwd en is in meerdere vormen en maten verkrijgbaar en met verschillende technieken. Afhankelijk van het type haard wat je kiest kost de installatie iets meer werk, maar niks om je hand voor om te draaien.