Home Wonen Klaarmaken voor de Kerstdagen

Klaarmaken voor de Kerstdagen

0
Klaarmaken voor de Kerstdagen

Hoewel de kerst nog zo’n twee en een halve maand op zich laat wachten zijn de eerste voorbereidingen al in volle gang. Je ziet namelijk steeds vaker de kerstballen en kerstversiering in de schappen liggen. Kerst is altijd een gezellige tijd met familie en vrienden. Wellicht zal het dit jaar er anders uit gaan zien door telkens veranderende regels omtrent het coronavirus. Vier je het dit jaar in een klein gezelschap of zal je toch meer dan vier mensen mogen ontvangen in je huis? We weten het nog niet. Wat we wel weten is dat het geen reden hoeft te zijn om niet de Kerstboom op te tuigen en de boel te versieren. Het Kerstgevoel komt immers van binnen en juist in deze gekke tijden kan een ieder wel een warm gevoel van samenhorigheid gebruiken en dat is toch waar de Kerst om draait. Om je wat ideeën op te doen hebben we wat inspiratie voor de Kerst van 2020 genoteerd. 

Versiering buiten het huis

De warmte van Kerst komt van binnenuit wat je vaak naar buiten toe straalt. Doe dit dan ook met je woning. Door het huis of de tuin te versieren met verlichting maak je het niet alleen voor jezelf een stuk gezellig maar ook voor de buurtbewoners. Zo spoor je namelijk ook andere aan om buiten het huis te gaan versieren. Natuurlijk kun je dit groots en klein doen. Van simpele lichtjes achter de ramen tot een totale make-over van de tuin. En tegenwoordig kun je op steeds meer plekken Kerstverlichting kopen. Het makkelijkste is natuurlijk dit online te doen. Je bestelling wordt dan gewoon op tijd aan huis geleverd. Creëer bijvoorbeeld een oase aan licht door Kerstverlichting uit de boom te laten hangen. Laat meerdere draden uit de boom hangen, dit zorgt voor een onwijs gaaf effect.  

Versiering in het huis

Natuurlijk moet je ook de binnenkant van het huis versieren. Wat is Kerst zonder een mooie, grote Kerstboom. Of je nou een kunstboom neemt of echte naaldboom, Kerst is niet compleet zonder een Kerstboom. Elk jaar is het weer een uitdaging om de juiste versiering voor in de Kerstboom te vinden. Je kunt namelijk alle kanten op gaan met kleuren en verlichting. Wat je eigenlijk altijd standaard in een Kerstboom ziet zijn natuurlijk de verlichting en de Kerstballen. Misschien is het daarom juist leuk om geen Kerstballen te gebruiken maar zelfgemaakte versieringen die je met je kinderen kunt maken. Zo spendeer je samen tijd door, ben je creatief bezig en heb je een keer iets origineels. In ieder geval is er genoeg keus uit om uit te kiezen. Het mooie is, Kerst komt elk jaar weer terug dus wat je dit jaar niet kan doen, kun je altijd volgend jaar ook proberen. Succes en een fijne Kerst.