Home Wonen Tips voor heerlijke sfeer in elk deel van het huis

Tips voor heerlijke sfeer in elk deel van het huis

0
Tips voor heerlijke sfeer in elk deel van het huis

Eindelijk is het dan zover: je hebt jouw eigen plekje. Het kopen van een woning is een hele onderneming. Naast het feit dat het veel geld kost, moet je ook aan allerlei dingen tegelijk denken. Een huis is namelijk niet direct een woning. Dus zitten de verbouwingen en verhuizingen achter de rug? Kan jouw huisje nog wel wat extra sfeer in het algemeen gebruiken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik vind het heerlijk om tips, ideeën en advies te geven over alles dat met wonen te maken. Meer dan eens noem ik mezelf ook wel een wooncoach. Dus houd een blocnote bij de hand en noteer de volgende handige tips om een heerlijke sfeer in elk deel van het huis te creëren.

Tip #1

Kijk goed naar kleurcombinaties. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de hele woning een prachtige lichte kleur te geven en alleen met meubels andere tinten in huis te brengen. Dat kan echter al heel snel saai worden. Persoonlijk vind ik het heerlijk om met kleuren te spelen. Toen ik mijn huisje ging updaten, heb ik allerlei kleurstalen van de lokale bouwmarkt meegenomen. De kleuren heb ik vervolgens overal op de muren geplakt om te kijken hoe dat zou staan. Verf op een staal zal namelijk niet op iedere plek in het huis dezelfde kleur krijgen. Wanneer je kleuren aan het uitzoeken bent, is het daarom ook verstandig om goed te kijken naar lichtinval en het effect ervan op de verf.

Tip #2

Vergeet de belangrijke eyecatchers niet! Zo denken veel mensen dat vrijwel iedere lamp voldoende is. Ik beweer het tegenovergestelde. Je kunt juist veel sfeer en karakter toevoegen aan een ruimte door middel van lampen. Neem bijvoorbeeld jouw keukenverlichting. Ten eerste moet de verlichting in de keuken fel genoeg zijn. Niets is zo onhandig als koken in de schemering. Daarnaast kan stijlvolle keukenverlichting de algehele sfeer naar een nieuwe dimensie verplaatsen. Waarom zou je bijvoorbeeld niet een kroonluchter hangen in de keuken als je daar de ruimte voor hebt? Bovendien kan je door middel van keukenverlichting de heersende stijl van bijvoorbeeld de woonkamer of de eetkamer doortrekken naar de keuken. Staat jouw woning bijvoorbeeld geheel in de moderne, industriële stijl? Koop dan keukenverlichting met dezelfde uitstraling.

Tip #3

Investeer in een goede vloer. Een vloer vormt namelijk de basis van ieder huis. Bovendien krijgt een vloer behoorlijk wat te verduren. Zeker wanneer je een vol huishouden hebt, is het de moeite waard om net even die paar tientjes extra te betalen voor een uitstekende vloer. Nog een kleine, extra tip: houd bij het uitzoeken van een nieuwe vloer natuurlijk wederom rekening met lichtinval en kleurencombinaties. Niets is zo vervelend als het leggen van een vloer en erachter komen dat je de muren weer opnieuw mag verven.