Home Wonen De beste raamdecoratie voor dakramen

De beste raamdecoratie voor dakramen

0
De beste raamdecoratie voor dakramen

Voor de meeste ramen in huis hangen mensen vouwgordijnen, vitrage of overgordijnen. Je beperkt hiermee de lichtinval en de inkijk. Bij de genoemde mogelijkheden is het enkel een kwestie van een rail aan het plafond of kozijn bevestigen en de gordijnen hangen. Voor een dakraam zijn deze gordijnen echter niet te gebruiken. Indien je een ruimte met dakraam als slaapkamer gebruikt, wil je hier echter wel raamdecoratie voor hangen. Zonder raamdecoratie is het namelijk veelal licht in de ruimte. Het vinden van geschikte raamdecoratie voor een dakraam is echter geen gemakkelijke opgave. Om jou een handje te helpen, zetten we hieronder de beste raamdecoratie voor dakramen op een rijtje.

Rolgordijn

Waar vouwgordijnen, vitrage en overgordijnen niet ideaal zijn voor een dakraam, geldt dat wel voor rolgordijnen. Het gaat in dit geval echter wel om een ander soort rolgordijn dan je voor een gewoon raam hangt. Een rolgordijn voor een dakraam zit namelijk bevestigd in een systeem. Hierdoor kun je het gordijn handmatig omhoog of omlaag trekken. Rolgordijnen zijn vaak gemaakt van een verduisterende stof, waardoor je het goed donker kunt maken op een slaapkamer met dakraam. Voor wat betreft kleur heb je bij deze raamdecoratie talloze mogelijkheden. Hierdoor is een rolgordijn prima te gebruiken in iedere ruimte met een dakraam. 

Shutters

Wanneer een ruimte met dakraam strak is ingericht, zoek je waarschijnlijk naar bijpassende raamdecoratie. De kans is groot dat rolgordijnen niet jouw voorkeur genieten. Kijk in dat geval eens naar shutters. Van Ecyk Shutters biedt een groot assortiment shutters aan. Met deze raamdecoratie bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval. Je kunt de horizontale lamellen namelijk zowel geheel openen als sluiten. Daarbij komt dat de shutters in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar zijn. Deze raamdecoratie van Van Eyck shutters is overigens ook voor andere schuine ramen te gebruiken. 

Plisségordijnen

Vind je dat het met shutters té donker wordt op een slaapkamer? Dan is lichtdoorlatende raamdecoratie waarschijnlijk meer iets voor jou. Overweeg in dat geval om een plisségordijn voor jouw dakraam te hangen. Deze raamdecoratie verduistert niet volledig, waardoor het niet pikkedonker wordt in een slaapkamer. Met plisségordijnen kun je de hoeveelheid lichtinval overigens wel zelf regelen. Je kunt deze raamdecoratie namelijk omhoog en omlaag bewegen. Je bepaalt dus zelf of er veel, weinig of nauwelijks licht binnenkomt.