Home Wonen Handige bestrijdingstechnieken

Handige bestrijdingstechnieken

0
Handige bestrijdingstechnieken

Sinds een aantal jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op tuinieren en alles wat daarmee te maken heeft. Zo vind ik het leuk om in de tuin bezig te zijn en nieuwe dingen te leren. Ik stel mij daarom ook graag open op naar mensen en ga vaak met hen in gesprek. Zo had ik een tijdje terug last van Engerlingen in mijn tuin. Door gewoon op zoek te gaan naar iemand die mij hier meer over kon vertellen kwam ik erachter hoe ik Engerlingen effectief bestrijden kon. Daarnaast had ik last van kippenluis. Ook hiervoor ben ik op zoek gegaan naar mensen die mij konden helpen. Wil je weten wat mijn bevindingen waren? Lees gauw verder en ontdek hoe je deze beestjes kunt bestrijden. Zo leer jij net als ik een beetje extra over deze onderwerpen! Ik vind het daarnaast leuk om mijn kennis te delen met mensen die dezelfde interesses hebben als ik.

Engerlingen, hoe kom je er vanaf?

Engerlingen kunnen erg vervelend zijn en grote schade aan jouw tuin aanbrengen. Engerlingen zijn larven van verschillende keversoorten en leven over het algemeen onder de grond. Ze doen zich tegoed aan wortels van planten en bloemen en houden hier erg van. Dit is alleen minder leuk voor jou en de plant, want deze kan hier uiteindelijk aan sterven. Engerlingen voeden zich namelijk met wortels en sappen uit de de plant en brengen hierdoor grote schade toe aan gewassen. Je kunt Engerlingen heel goed bestrijden door Aaltjes uit te zetten. Aaltjes voeden zich namelijk met Engerlingen en dringen ze binnen. Van binnenuit worden de Engerlingen hierdoor uitgeschakeld en dit heeft als gevolg dat jouw planten en gewassen het zullen overleven. 

Kippenluis aanpakken

Kippenluis, iets waarover ik vroeger nog nooit had gehoord. Kippenluis wordt ook wel bloedluis, kippenmijt, pluimveemijt of rode mijt genoemd. Deze verschillende benamingen kunnen het erg verwarrend maken maar uiteindelijk gaat het allemaal om het zelfde beestje. De kippenluis is een parasiet en voedt zich met het bloed van kippen en andere reptielen. Kippen kunnen hier erg moe van worden en ziektes oplopen. Uiteindelijk kan een kip zelfs sterven aan kippenluis. Je kunt je voorstellen dat niemand dit wil en dat mensen daarom op zoek zijn naar effectieve methodes om kippenluis te bestrijden. Gelukkig heb ik van een kennis gehoord dat je hiervoor roofmijten in kunt zetten. Net als Aaltjes zijn roofmijten dus een biologisch middel om van een plaag af te komen. Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt zodat jij deze kennis vervolgens zelf ook weer kunt toepassen. Succes!