Home Wonen TV beugel nemen: waar let je op?

TV beugel nemen: waar let je op?

0
TV beugel nemen: waar let je op?

Een TV beugel is ontzettend handig voor thuis en voor op kantoor. Je bespaart veel ruimte omdat je geen televisiemeubel hoeft te plaatsen. Ook ziet het er mooi uit. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een TV beugel. Zo moet de televisiebeugel passen met jouw televisie-model en de aanhechtingspunten, moet je je afvragen waar je de beugel wilt gaan plaatsen, en of je hem wilt kunnen draaien.

Passend qua merk en VESA

Bij TV beugels is het bijna het allerbelangrijkst om te weten met wat voor model televisie je te maken hebt. Je kunt de TV beugel passend maken bij het merk, zoals Samsung of Philips. Sommige merken TV beugels passen beter bij Samsung en sommige beter bij Philips. Echter is het ook mogelijk om te kruisbestuiven. Let goed op waar de aansluitingspunten zitten achterop je televisie, dit heet de VESA maat. Als het goed is staat dit gewoon netjes in de handleiding van de televisie of achterop. Hoe groter de TV is, hoe verder uit elkaar de VESA aansluitingen ook zullen zitten. Deze punten zijn het allerbelangrijkst om je televisie goed te bevestigen.

Positie en verstelbaarheid van de TV beugel

Of het nou thuis is of op het werk, waar moet de TV beugel komen? Je kunt hem aan de muur plaatsen, maar ook aan het plafond. Dat is wel afhankelijk van het soort beugel dat het is. Je moet goed bedenken hoe hoog je de televisie wilt hangen en of je ook wilt dat hij naar beneden of naar boven kan kantelen. Zo is het handig voor een kantine-televisie om hoger te hangen en een beetje naar beneden gericht te zijn. Een nog belangrijke vraag die je jezelf zou kunnen stellen is of je TV beugel ook moet kunnen draaien. Bij kantelen kun je hem dus omhoog of omlaag richten, bij draaien roteer je hem naar rechts of links. Handig voor thuis als iemand een favoriet plekje op de bank heeft maar de televisie staat niet daarop gericht. Sommige TV beugels kunnen ook verder uit de muur dan anderen. Het ligt er maar aan waar je naar op zoek bent.

Gewoon handig

Een TV beugel dient allerlei doeleinden, zowel thuis als op zakelijke plaatsen. Je bespaart hoe dan ook ruimte en de televisie zal nooit omvallen. Probeer het eens!