Home Wonen Dakkapel: 4 stappen voor het nemen

Dakkapel: 4 stappen voor het nemen

0
Dakkapel: 4 stappen voor het nemen

Je bent misschien in overweging van een dakkapel kopen. Echter zijn er een paar zaken waar je op moet letten als je van plan bent om er een te nemen. In onderstaande blog vind je vier stappen voor het nemen van een erker en bijkomende zaken zoals kunststof kozijnen</a of houten kozijnen.

Stap 1: Wat voor soort dakkapel

Bij een dakkapel kun je ervoor kiezen om eentje te laten installeren die al eerder gemaakt is. Ook kun je ervoor kiezen om er een op maat te laten maken. Dat laatste klinkt ontzettend cool, maar je moet wel rekening houden met een aantal regels. Zo mag een erker niet buiten bepaalde formaten komen, en als dat wel zo is moet je er een vergunning voor aanvragen. Dus: wil je een reguliere dakkapel of eentje op maat? Maak een groffe schets van waar je ongeveer naar op zoek bent.

Stap 2: Informeer jezelf

Er zijn allerlei soorten materialen voor een dakkapel. Zo kan de hele erker uit hout of kunststof bestaan. Ook kun je kiezen voor houten raamkozijnen of kunststof kozijnen. Laat je goed informeren over de voor- en nadelen van hout en kunststof. Welk materiaal gaat het langste mee? En wat is het mooist? Ook garantietermijn is een goede om naar te kijken.

Stap 3: Zie het voor je

Nadat je hebt besloten of je een op maat gemaakt dakkapel wil en je hebt je laten informeren is het belangrijk om toe te spitsen. Wat voor eigenschappen moet de dakkapel precies gaan hebben? Laat een tekening maken (of maak er eentje en laat die uitwerken). Nu is het ook tijd om te gaan bedenken wat voor afwerking je wil, je kunt bijvoorbeeld de hele binnenkant laten afwerken of juist niet. Wees heel specifiek tegen degene die je dakkapel gaat plaatsen.

Stap 4: Wees er klaar voor

Als je wil dat je dakkapel snel gezet wordt, moet je zorgen dat op de dag dat het gebeurt alles klaar is. Een erker kan in principe binnen 1 dag aangelegd worden! Zorg dat de mensen die hem gaan plaatsen er goed bij kunnen. Als je een vergunning aan had moeten vragen hoop ik dat je dat tegen deze tijd gedaan hebt en toestemming hebt gekregen. Ben je verzekerd? Liggen alle spullen in een andere ruimte? Dit soort vragen zijn in het laatste deel belangrijk. Hopelijk heb je bovenstaande stappen goed doorlopen, en ben je nu in het bezit van een prachtige dakkapel.