Home Wonen Traplift kopen: 3 redenen waarom

Traplift kopen: 3 redenen waarom

0
Traplift kopen: 3 redenen waarom

In onderstaande blog zal ik je drie redenen geven waarom je als je slecht ter been bent over kunt gaan op een traplift kopen. Voor veel mensen is deze keuze lastig, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. De drie redenen zijn dat je een subsidie kunt krijgen, dat je je bovenverdieping weer kunt gebruiken, en dat het voor je geïnstalleerd wordt.

Je krijgt geld van de overheid

De overheid investeert veel in het stimuleren van ouderen om thuis te blijven wonen. Ook kun je als je een handicap hebt subsidies aanvragen. Zo is er bijvoorbeeld de WMO of de Blijverslening. Je kunt de Blijverslening bijvoorbeeld aanvragen voor het kopen van een traplift of voor andere aanpassingen aan je huis. Bedenk wel goed waarom je behoefte hebt een traplift te kopen, heb je bijvoorbeeld een spierziekte of zijn je spieren zwakker door ouderdom? Dan moet de aanvraag aangepast worden. Ook kun je hulp krijgen bij het doen van je aanvraag.

Je gebruikt je bovenverdieping tenminste nog

Een huis verkopen is geen pretje en het liefst wil je op je oude vertrouwde plek blijven wonen. Daar hoort de bovenverdieping ook bij. In Nederland zijn huizen nu eenmaal geen bungalows. Daarom is een traplift kopen beter. Je maakt gebruik van alle ruimtes in je huis en je hoeft er niet op achteruit te gaan qua leefcomfort. Alle meubels zoals het bed kunnen boven blijven staan, en het is fijn om verschillende ruimtes te hebben om in te leven. Zo is het beter voor je slaap om echt alleen te slapen in je slaapkamer (boven dus) en te leven in je woonkamer of keuken. Als je je bed naar beneden had moeten verplaatsen gaat alles door elkaar lopen, slecht voor je slaap dus.

Op maakt gemaakt en thuis geïnstalleerd bij traplift kopen

Een traplift kopen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Er zijn wel verschillende modellen, maar je kunt je laten adviseren. Ga in gesprek en je kunt er een op maakt gemaakt krijgen speciaal voor jouw behoeften. Het is ook mogelijk om een gebruikte traplift te nemen, die zijn namelijk goedkoper. Ook krijg je als je een traplift koopt vijf jaar garantie, dus je weet dat je goed zit. Een traplift kopen is eigenlijk nog de moeilijkste stap, daarna wordt alles voor je geregeld. Hij wordt door professionals op een veilige manier in je huis geïnstalleerd. Een traplift kopen hoeft niet ingewikkeld te zijn! En als je dat toch lastig vindt, kun je nog huren.