Home Wonen De veelzijdigheid van PVC vloeren

De veelzijdigheid van PVC vloeren

0
De veelzijdigheid van PVC vloeren

PVC vloeren zijn sinds jaar en dag een uitstekend alternatief voor natuursteen, parket- en laminaatvloer. Weinig onderhoudskosten, mooi uiterlijk en duurzaam. Deze sterke vloeren gaan namelijk erg lang mee. Je kiest de print –die overigens niet meer van echt te onderscheiden is– die jij mooi vindt en houdt deze schoon met je alledaagse dweil, bezem en stofzuiger. Nadelen? Die zijn er eigenlijk niet!

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn gemaakt van de kunststof soort ‘polyvinylchloride’. Ooit per toeval ontdekt en tientallen jaren later gebruikt voor het maken van allerlei producten. Zo zijn er buizen, kozijnen, speelgoed en regenkleding van PVC. Bovendien is het dus heel geschikt om vloeren van te maken. Deze kunststof parketvloeren zijn gemaakt van meerdere lagen PVC. Ze zien eruit als laminaat, parket of natuursteen, maar dan met enkele belangrijke voordelen.

De voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren zijn in veel verschillende dessins en structuren, zoals visgraat natuursteen, verkrijgbaar. Verkleuren of barsten zal deze vloer niet. Het sterke kunststof materiaal gaat lang mee en je hebt er weinig omkijken naar. Een PVC vloer schoonmaken is namelijk makkelijker dan het onderhouden van een echte houten vloer. Door innovatieve technieken is het houtlook nauwelijks van echt te onderscheiden. De vloeren hebben nog een belangrijk voordeel: ze zorgen namelijk voor een zacht loopgeluid. Eventuele onderburen zullen geen last van je hebben.

Verschillende PVC vloeren

PVC vloeren zijn ontzettend veelzijdig. Een PVC vloer kan namelijk uitstekend gelegd worden in verschillende ruimtes van uw woning. In de woonkamer, keuken en slaapkamers, maar een PVC vloer –eventueel in combinatie met vloerverwarming– in de badkamer is ook mogelijk. Vanuit de douche stap je niet op koude tegels, maar op een lekkere warme ondergrond. Kunststof PVC vloeren geleiden warmte ontzettend goed en ze zijn vochtbestendig.

PVC vloeren nadelen

Nadelen zijn er niet echt, maar wel een aantal punten waar je op moet letten voor je een PVC vloer aanschaft. De ondervloer waarop een PVC vloer gelegd wordt moet de juiste zijn. Voor je een PVC vloer gaat leggen moet je eerst de ondervloer onder handen nemen. Zorg ervoor dat deze hard en egaal is. Let er ook op dat de PVC vloer niet constant in de volle zon ligt. De vloer wordt dan zacht. Ook is zelf PVC leggen moeilijker dan het lijkt. Laat je daarom vooraf goed informeren. Wil je het echt goed doen? Laat een specialist dan voor jou het werk doen.

Wanneer je bovenstaande aandachtspunten goed in acht neemt en de PVC vloer op de juiste manier laat leggen, zul je hier jaren plezier van hebben.