Home Wonen Tips om zorgeloos te wonen in jouw eigen appartement

Tips om zorgeloos te wonen in jouw eigen appartement

0
Tips om zorgeloos te wonen in jouw eigen appartement

Het kopen van een eigen woning is een hele stap. Het huis of het appartement is ineens jouw verantwoordelijkheid. Dat is ergens een hele verantwoordelijkheid die je op je neemt, maar gelukkig staat er zo ontzettend veel leuks tegenover. Vaak moet je alleen een beetje weten hoe je eenvoudig zorgeloos kan wonen. Of het nou gaat om een appartement of een huis – overal kun je heerlijk wonen. Zolang je maar de juiste instelling hebt. Daarom coach ik je vandaag in het zorgeloos wonen in jouw eigen appartement. Met mijn tips zijn stress, slapeloze nachten en onnodige spanning verleden tijd!

Tip 1. Gelijk het VvE Beheer goed aanpakken

Wanneer je eigenaar bent van een appartement, dan word je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE is namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Denk hierbij aan de lift, het trappenhuis, de lobby en ga zo maar door. Dit VvE Beheer moet je gelijk goed aanpakken. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan zou ik het VvE Beheer Amsterdam lekker uitbesteden aan een deskundige partij. De kans is namelijk groot dat de leden van de VvE nog wel eens veranderen. Een appartement kan verkocht worden, iemand kan besluiten zijn woning te verhuren en ga zo maar door. Om het VvE Beheer Amsterdam zo goed mogelijk uit te voeren, kun je beter gewoon een onafhankelijke partij inschakelen. Door het VvE Beheer Amsterdam uit te besteden, heb jij gelijk wat kopzorgen minder!

Tip 2. Let op de kleine letters van contracten

Is het jouw eerste eigen woning? Dan krijg je te maken met een hoop informatie die op je af komt. Je moet ineens verzekeringen afsluiten waar je nog nooit van had gehoord en het energiecontract moet je tevens zo snel mogelijk op orde hebben. Ik ga je niet gillend gek maken door al dit soort contracten met jou door te nemen. Het enige waar ik je op wil wijzen, zijn de kleine letters. Let daarbij vooral goed op het opzegtermijn en de voorwaarden. Niets is zo vervelend dan ineens de hoofdprijs moeten te betalen, omdat je niet op tijd bent overgestapt van energieleverancier of dergelijke. Wanneer je dit een keertje hebt ervaren, dan denk je er bijtijds aan. Om je die (financiƫle) pijn te voorkomen, wilde ik je deze tip echt even meegeven. Door goed op de kleine lettertjes te letten voordat ergens mee instemt, kun je jezelf behoorlijk wat stress besparen.

Gewapend met mijn wooncoaching kun jij nu heerlijk zorgeloos wonen in jouw eigen appartement!