Home Wonen Zoveel soorten bedden, welke past bij jou?

Zoveel soorten bedden, welke past bij jou?

0
Zoveel soorten bedden, welke past bij jou?

Een bed is een plek maar je een derde van je leven in doorbrengt. Het is een plek die je rust geeft, comfort biedt en waar je, je energie kunt opladen. Een perfect en goed passend bed is daarom van levensbelang maar welk bed past nu eigenlijk bij jou? In vertellen we je graag wat meer over de verschillende soorten bedden en geven we je graag wat tips over welk bed geschikt is voor jou.

Een één- of tweepersoonsbed

Dit is natuurlijk de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Is het de bedoeling dat het bed voor jou is of komt er misschien nog iemand bij. Wil je juist een beetje ruimte of biedt de kamer waarin je het bed wil plaatsen juist niet genoeg ruimte. Je kunt een keuze maken voor een éénpersoonsbed, een tweepersoonsbed of een twijfelaar. Geheel afhankelijk van jouw wensen en behoefte. Tip: Heb jij inderdaad niet zo’n heel grote kamer maar wel een ruime kamer? Dan is een hoogslaper misschien ook wel een ideale oplossing.

Het materiaal

Tegenwoordig worden er eigenlijk zoveel soorten materiaal gebruikt voor het maken van bedden dat er echt voor ieder iets tussen zit. Wat dacht je van bijvoorbeeld hout, aluminium, ijzer, etc. Je kan zelf je eigen bed maken van pallets! En Daarnaast zijn bedden ook nog eens verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Kijk is naar je interieur en zoek daarbij een passend bed. Tip: Hout is een materiaal dat eigenlijk wel bij elk soort stijl gemixt kan worden. Dus weet je het echt even niet meer dan is een houten bed altijd nog een optie.

Soort matras

Een hard matras, een zacht matras, een waterbed? Net zoals bedden zijn ook matrassen er in alle soorten, maten en materialen. Het is wel heel belangrijk om te kijken naar je lichaam en wat de behoeften van jouw lichaam is. Heb je namelijk een bolle rug of andere rugproblemen en slaap je op een te zacht matras dan worden deze klachten alleen maar erger. Heb jij juist andere lichamelijke problemen dan kan een zacht matras juist een uitkomst bieden. Tip: Weet je niet zo goed welk matras het beste bij jouw lichaam past? Ga dan eens naar een beddenspecialist en vraag daar vrijblijvend om advies. Deze mensen zijn er tenslotte in opgeleid. Ook je huisarts of fysio kan wijze raad geven.

Maar bovenal kies een bed waar jij je goed bij voelt. Jij moet er tenslotte een aantal jaar op slapen al het goed is. Neem geen genoeg met voldoende maar ga voor een perfect bed, je hebt het verdient!