Home Wonen Tips voor mooi licht in huis

Tips voor mooi licht in huis

0
Tips voor mooi licht in huis

Ben je van plan om te gaan verhuizen of heb je een verbouwing in zicht? Dan is het erg belangrijk dat je rekening houdt met een aantal factoren in huis. Licht is natuurlijk iets wat niet kan ontbreken in een huis. Licht heb je in allerlei verschillende maten en kleuren. Voor elke kamer is een ander soort licht geschikt. In deze blog ga ik een aantal handige tips delen als het gaat om mooi licht in huis.

Woonkamer licht

Het grootste gedeelte van je huis is natuurlijk de woonkamer. Hier zal je het vaakst zitten en de meeste tijd door brengen. In de woonkamer kan je lekker op de bank liggen en tv kijken en sommige mensen hebben ook hun eettafel in de woonkamer staan. Kortom het is erg belangrijk dat er mooi licht is in de woonkamer. Je kunt voor een grote lamp aan het plafond gaan die gelijk veel licht geeft in de woonkamer maar je kunt er ook voor kiezen om een aantal kleinere lampen neer te zetten, dit geeft een erg knus gevoel. Voor de woonkamer is het ook erg mooi om met wat warmer licht te werken omdat dat een leuke sfeer geeft.

Badkamer licht

Bij de badkamer is het weer een heel ander verhaal natuurlijk. Het badkamer licht moet zoveel mogelijk op daglicht lijken omdat je hier vaak met je uiterlijk bezig bent. De meeste vrouwen maken zich bijvoorbeeld op in de badkamer of doen hier hun haar stylen, dan is het van belang dat ze hier goed licht voor hebben en dat het het meest lijkt op echt daglicht. In de badkamer kun je dus het best kiezen voor iets wat warmere lamp aan het plafond en dan nog een kleinere lamp bij of boven de spiegel. Een goede winkel waar je mooie led verlichting kunt halen is led verlichting specialist Bes Led. Dit bedrijf verkoopt verschillende soorten led verlichting en staat ook bekend om het mooie licht in de badkamer.

Slaapkamer licht

De grootste activiteit die je waarschijnlijk doet in de slaapkamer is slapen en daar heb je niet veel licht bij nodig. Toch is het wel belangrijk dat je in de ochtend lekker wakker kunt worden met niet al te fel licht. Hiervoor kan je een grote lamp met kap nemen en met wat warmer licht zodat je rustig wakker kunt worden. Het is ook altijd handig om in de slaapkamer een nachtlampje te hebben zodat je die kan aandoen als je voor het slapen nog even gaat lezen bijvoorbeeld.