Home Wonen Tips om een verstopping zelf te verhelpen

Tips om een verstopping zelf te verhelpen

0
Tips om een verstopping zelf te verhelpen

Wist u dat u voor het verhelpen van een verstopping niet direct een loodgietersbedrijf hoeft in te schakelen? In sommige gevallen blijkt het relatief eenvoudig te zijn om de verstopping zelf te verhelpen. Vooraf moet hierbij worden opgemerkt, dat het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen sterk wordt afgeraden door loodgieters. Wanneer u met dit middel in aanraking komt kan dit voor pijnlijke brandwonden zorgen. Daarbij zijn deze chemische middelen bijzonder slecht voor het milieu, waardoor u beter naar een geschikt alternatief kunt zoeken. Wij vertellen u in dit artikel meer over deze hulpmiddelen!

Zelf een verstopping in de afvoer oplossen

Een van de middelen die u kunt gebruiken bij het verhelpen van een afvoerverstopping, is soda. Schep met een theelepeltje een klein beetje soda in de verstopte afvoer en laat dit enkele minuten intrekken. Vervolgens kunt u de afvoer met kokend water doorspoelen en dit proces nog een aantal keer herhalen. De kans dat het gebruik van soda werkt, is het grootst als u dit bij een beginnende verstopping doet.

Naast het gebruik van soda kan ook een lange trekveer helpen. Dit type veer is bijzonder flexibele en kunt u eenvoudig door de afvoer drukken. Ophopingen van restafval worden op deze manier richting de centrale afvoer geduwd, waarmee een verstopping vaak grotendeels verholpen is.

Hulp van een loodgietersbedrijf inschakelen

Mocht het onverhoopt toch niet gelukt zijn om de afvoerverstopping zelf te verhelpen met soda of een trekveer, dan kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Loodgieters kunnen middels een kleine camera achterhalen wat de precieze oorzaak van de verstopping is. Vervolgens kan de afvoer onder een hoge druk worden doorgespoten. Het doorspuiten van de afvoer zorgt ervoor, dat het restafval wordt afgevoerd. Nadien zal men altijd een laatste inspectie uitvoeren, om er zeker van te zijn dat er geen restafval is achtergebleven.