Home Wonen Beveilig uw woning tegen inbraak aan de hand van deze tips

Beveilig uw woning tegen inbraak aan de hand van deze tips

0
Beveilig uw woning tegen inbraak aan de hand van deze tips

Inbrekers gaan steeds gewelddadiger te werken bij woninginbraken. Dit doen zij zelfs de beste sloten open te kunnen breken en om woningbezitters ervan te weerhouden, de hulp van omwonenden in te schakelen. Reden genoeg om uw woning zo goed mogelijk tegen inbraak te beveiligen! U moet er immers niet aan denken, dat uw waardevolle en dierbare sieraden, verzamelingen en elektronische apparatuur worden onteigend. In dit artikel geven we enkele handige tips, die u hierbij kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld jaarlijks of uw sloten nog wel van deze tijd zijn! Door de sloten te vervangen verbetert u uw woningbeveiliging aanzienlijk.

Tip 1: nieuwe sloten op ramen en deuren plaatsen

Bij het laten plaatsen van nieuwe sloten door een erkende slotenmaker bij u in de buurt, is het verstandig om voor een veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te kiezen. Deze sloten zijn bestand tegen de meest voorkomende vorm van inbraak: kerntrekken. Kerntrekken houdt in, dat er een spijker in de cilinder van het slot wordt geslagen. Vervolgens wordt de cilinder met een klauwhamer of koevoet uit het slot getrokken.

Tip 2: installeer een alarminstallatie in huis

Mochten de inbrekers onverhoopt toch bij uw woning naar binnen zijn gekomen, dan bieden de sloten geen enkele weerstand meer. Om de inbrekers tegen te houden, kan een alarmsysteem de beveiligende werking van uw woning overnemen. Een alarminstallatie kunt u geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van bewegingssensoren, magneetcontacten, enzovoorts.

Tip 3: hang een camera aan uw gevel op

Voortbordurend op het gebruik van een alarmsysteem, kan het slim zijn om een beveiligingscamera aan uw gevel op te hangen. Een beveiligingscamera kan inbrekers afschrikken, omdat het de pakkans vergroot. Beelden kunnen immers op een later moment door de politie worden teruggekeken. U kunt hierbij voor een duur model camera kiezen, maar ook voor een veel goedkopere dummycamera.