Home Wonen Stukadoor voor moderne en ruimtelijke uitstraling

Stukadoor voor moderne en ruimtelijke uitstraling

0
Stukadoor voor moderne en ruimtelijke uitstraling

Heb je het huis verbouwd of ben je toe aan een verandering in de woonkamer? Dan heb je waarschijnlijk een stukadoor nodig om de muren en de plafonds te laten stucen. Maar wat doet een stukadoor nou eigenlijk precies? Wat zijn de voordelen van gestucte muren en plafonds? Daar geeft Wooncoaching vandaag antwoord op! Dus ben jij geïnteresseerd in de voordelen van stucwerk en alles wat daar mee te maken heeft? Lees dan gerust verder en ontdek hoe een stukadoor voor een moderne en ruimtelijke uitstraling zorgt.

Werkzaamheden van een stukadoor

Wat doet een zo’n vakman met de muren en de plafonds? Door middel van verschillende gereedschappen kan een stukadoor de muren en de plafonds zo strak mogelijk afwerken. Zo’n vakman smeert pleistergips of gipsspecie op zijn raapbord. Met een houten spaan wordt het materiaal aangebracht op de muur of op het plafond. Een beetje goede vakman kan dit op verschillende manieren aanbrengen. Wat voor stukwerk de stukadoor gaat aanbrengen is afhankelijk van jouw wensen. Zo kan je kiezen voor glad stucwerk, stucwerk met reliëf of voor raapwerk indien dat gewenst is.

Verschillende opties voor het stucwerk

Zo kun je voor klassiek stucwerk kiezen. Dit houdt in dat de stukadoor zo glad mogelijk maakt. Vooral bij de oudere huizen wordt dit regelmatig gedaan. Door gladde, strakke muren en plafonds te creëren, krijgt een ouderwets huis namelijk direct een facelift. Met een goede vakman kan het stucwerk de woning binnen een mum van tijd een moderne en ruimtelijke indruk geven. Uiteraard is het klassieke gladmaken van de muren en de plafonds niet de enige variant van stucwerk. Het is ook een optie om voor een speciaal effect te gaan, een bepaalde structuur.

Dankzij leuke en vakkundige trucjes kan een deskundige stukadoor een bijzondere laag aanbrengen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een beetje reliëf te creëren. De vakman brengt namelijk een beetje structuur aan. Hierdoor lijkt het stucwerk veel meer te leven. Er is echter nog een optie. Het komt voor dat muren niet helemaal recht lopen. Glad stucwerk kan er dan raar uitzien. Een deskundige stukadoor kan dan raapwerk aanbrengen. Dit is een zeer intensieve vorm van stucen. De muren worden dan namelijk compleet egaal gemaakt. Dit houdt in dat op sommige plekken een dikkere laag moet worden aangebracht zodat het geheel er glad uitziet.

Nu weet jij hoe iets simpels als de muren of het plafond een bepaalde uitstraling kunnen hebben op de gehele woning dankzij het vakwerk van een stukadoor.